HELP!! Er blijven veel mensen eten

Als mijn vriend of ik jarig zijn blijft bijna altijd iedereen eten. Nou hebben wij niet zo’n groot huis en zeker niet zo’n grote tafel. Eigenlijk lossen we dat altijd wel goed op.


http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20040815063020.jpg)">

Waar kies je voor???
Mijn vriend is in mei jarig en ik ben in september jarig. In mei is het meestal wel mooi weer en kunnen we in de tuin zitten. Dat is beter ook, want onze tuin is zeker 2 x zo groot dan onze woonkamer. In september is het meestal net te koud om in de tuin te zitten. We kunnen wel 2 partytenten neerzetten en daar de zijwanden indoen zodat het niet zo hard waait.

In dit artikel vind je een aantal leuke ideetjes waar je misschien wat aan hebt:

  • BBQ
  • Met z’n allen aan de soep
  • Mooie slaatjes
  • Lekkere broodjes
  • Makkelijke en lekkere hapjes
http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20040815063020.jpg)">

BBQ
In de zomer is het makkelijkste om gewoon iedereen in de tuin te verzamelen en de BBQ aan te steken. Als je er tegenop ziet maak je dan vooral niet te druk en zorg voor wat standaard gerechten die iedereen wel lust! Bijvoorbeeld:

  • Gekruide kippenkluifjes (ik stop deze vooraf altijd al zo’n 7 minuten in de magnetron)
  • Hamburgers (die van de slager doen het goed, maar blijven wel eens plakken; die van de Mora zijn ook echt wel lekker van de BBQ!!)
  • Pepersteaks
  • Zorg voor voldoende sateetjes (van kipfilet of varkenshaas)
  • Maak ook voldoende shaslicks van kipfilet, varkenshaas, ossehaas, biefstuk, enz
  • braadworstjes (dunne chipolataworstjes zijn ook erg lekker en snel gaar!)
  • Maak een aantal vispakketjes (gewoon lekker en simpel: zalmfilet met Japanse kruiden of witte vis met Italiaanse kruiden)
  • Rijg wat gemarineerde groente aan prikkers om te grillen

Naast de BBQ maak je een buffet en hier zet je bijvoorbeeld de volgende dingen op:

  • Voldoende stokbrood (eventueel een plankje en mes erbij zodat iedereen zelf kan snijden)
  • Smeerseltjes voor op het stokbrood. Gewone roomboter, kruidenboter (eventueel een zelfgemaakte)
  • Witte bolletjes voor de hamburgers
  • Witte puntjes voor de braadworstjes
  • Verder een schaaltje met uiringen, paprikareepjes, tomatenplakjes, enz
  • Ketchup, curry, frietsaus en mosterd
  • Maak een of twee salades en zet deze ook op het buffet
  • Makkelijk en lekker is om een bak huzarensalade op een grote schaal te verdelen en deze te versieren met tomaatjes, augurkjes, eieren, uitjes, enz. Deze zet je ook op het buffet.
  • Zet er voldoende sausjes bij (warme pindasaus voor de sateetjes niet vergeten)
  • En hier zet je ook de borden, bestek, servetten enz.
  • Wat ook altijd leuk is om zelf een grote schaal sangria te maken. Zet deze op het buffet met glazen erbij. Succes verzekerd!!

Nu kan de self-service beginnen

Hieronder volgen een aantal recepten die op mijn pagina te vinden zijn en waar je voor de BBQ misschien iets aan hebt:

http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20040815063020.jpg)">

Met z’n allen aan de soep

Iets wat het ook altijd goed doet en heel makkelijk is tijdens een verjaardag is een grote pan met soep (eventueel 2 verschillende soorten) met stokbrood en nog wat simpele klaargemaakte broodjes (gewoon met kaas, worst, ei, enz). Meestal is het op mijn verjaardag zoiets, want dit is het minste werk en iedereen kan dit makkelijk op elke plek in de woonkamer eten. Zo heb ik niet het idee dat ik op m’n eigen verjaardag de benen onder m’n lijf uit loop. Die soep kan je immers van tevoren klaarmaken zodat je deze alleen nog maar hoeft op te warmen!

Dit zijn mijn favo soepen:

  • Met stip op 1 staat mijn heerlijke en kruidige kippensoep
  • Op de voet gevolgd door deze lekkere en goed gevulde groentesoep met pikante balletjes
  • En deze zelfgemaakte tomatensoep is de favo van mijn vriend. Lekker met pasta en balletjes
  • http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20040815063020.jpg)">

    Mooie slaatjes

    Slaatjes zijn lekker, goed vullend en je kan er volop mee varieren. Zorg voor verschillende soorten stokbrood en wat crackers (ik vind die van LU-Cracotte) errug lekker! Verder kan je zelf salades maken (wel zo lekker), maar die van de Johma zijn ook een prima basis. Zorg voor minimaal twee verschillende slaatjes.

    Maak bijvoorbeeld een zalmslaatje dat je op een veel te grote schaal verdeeld. Langs de randen heb je zo voldoende ruimte om gerookte zalmfilet, paling, garnalen, makreel, gevulde eitjes met vis enz te serveren. Deze kunnen weer op een lekker stokbroodje.
    Voor een huzarensalade geldt hetzelfde. Neem een veel te grote schaal. Rondom kan je het dan sierlijk afmaken met wat plakjes ham, fricandeau, asperges in ham, gevulde tomaatjes, gevulde eitjes enz enz

    Een zalmslaatje maken heb ik jaren geleden van mijn vader geleerd. Ik maak het alleen net iets anders klaar. Zo vind ik hem het lekkerst:

    http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20040815063020.jpg)">

    Lekkere broodjes

    Niemand verwacht veel van je als je een huis vol mensen hebt. Een grote schaal met broodjes doet het altijd wel goed. En als je er net iets meer aandacht aan besteed kan je je gasten nog best wel verrassen! (let er wel op dat broodjes met harde korst altijd voor veel kruimels zorgen!!!!)
    Een paar voorbeeldjes:

    • Zacht broodje met plakje ham, wat plakjes gekookt ei, peper zout en een paar dotjes Zaanse mayonaise
    • Zacht broodje met gebraden kipfilet (die je even opgewarmd hebt in de magnetron), smeer hier wat sambasaus overheen en bedek met wat flinterdunne reepjes rode paprika
    • Zacht broodje met zelfgemaakte eiersalade (er staan voldoende recepten op Smulweb)
    • Zacht broodje met zalmfilet, plakjes ei en bestrooi dit met wat verse kruiden
    • Zacht broodje besmeren met de witte tuinkruidendressing van Calve, bedekken met een beetje ijsbergsla, plakje jonge kaas erop, wat dunne plakjes komkommer en wat flinterdunne reepjes rode paprika
    • Zacht broodje met filet americain waar je wat uitjes doorheen hebt gemengd, bestrooi met versgemalen zwarte peper

    Wat ook altijd wel een succesje is zijn belegde (pizza) stokbroodjes die je een minuut of 8 in de oven doet (200 graden). Hiervoor snij je een stokbrood in grove stukken die je vervolgens doormidden snijd. Beleg ze bijvoorbeeld met:

    • uiringen, jonge kaas en Italiaanse kruiden
    • stukjes ananas, gebraden kipfilet, jonge kaas en paprika- en kerriepoeder
    • coctailworstje, uiringen, jonge kaas, versgemalen zwarte peper
    • jonge kaas, salami of cervelaat, geraspte mozzarella, oregano
    • mozzarella, uiringen, fijngehakte knoflook, flinterdunne reepjes rode paprika en Italiaanse Kruiden
    • enz enz

    Op mijn pagina kan je misschien ook nog wat lekkere broodjes / sandwiches vinden:

    http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20040815063020.jpg)">

    Makkelijke en lekkere hapjes

    Hapjes maken is best wel leuk om te doen en met een verjaardag krijg je de kans om lekker te experimenteren. Maak bijvoorbeeld een hartige taart die je in punten snijdt, een tortilla espanola kan je in kleine blokjes snijden, met bladerdeeghapjes kan je alle kanten uit, en maak zelf wat lekkere smeersels voor op verschillende soorten stokbrood. Je kan alles in 1 keer op een buffet zetten, maar je kan ook tussendoor hapjes blijven serveren zodat je niet 1 echt tijdstip van eten hebt maar steeds tussendoor allemaal lekkere hapjes. EN een groot pluspunt: Bijna alles is heel goed van tevoren te maken.

    Op Smulweb staan ontzettend veel lekkere hapjes en ook op mijn pagina kan je misschien wel iets vinden. Bijvoorbeeld:

34 Reacties

  1. Enorm leuk artikel dat ik meeneem,groetjes van Karin

  2. KOmt goed van pas met mijn verjaardag deze maand.Mooi artikel.Heb hem favoriet gezet. Bedankt en groetjes. Jennie

  3. Heb je artikel meegenomen ziet er erg goed uit zal er zeker wat aan hebben.
    Groetjes Marianne.

  4. Heb het favo gezet.
    Wat enig al die artikelen.
    Heb je geweldig gedaan.
    Mijn compliment.
    Groetjes Vroni.

  5. Hoi, ik heb dit artikel weer meegenomen. Nu staat het nog op mijn oude pagina Mabi. Maar ik neem het mee naar mijn nieuwe pagina. Ik kan door een fout niets meer op mijn pagina veranderen. Via mijn nieuwe pagina kan ik gelukkig nog wel mijn gastenboek lezen. Groetjes Bianca.

  6. Bedankt voor het artikel

  7. Leuk artikel met handige tips. Ik heb het meegenomen naar mijn pagina. Bedankt.
    Trudy.

  8. ik heb je artikel megenomen en zal er zeker eens gebruik van maken.
    groetjes van joke

  9. Geweldig die tips en ideetjes van je! Ik ga er zeker eens gebruik van maken, ik vind het zo gezellig als er veel menesen blijven eten. Dank en nog veel succesvolle etentjes toegewenst!

  10. Ik ben in mei jarig en hier is het ook meestal zo, Lekker buiten zitten en dan blijven eten. Ik ga hier zeker gebruik van maken en neem dit artikel mee hoor. Bedankt en groetjes van Attie.

  11. altijd handig zo’n pagina bedankt. Barbara

  12. maria_reijerse

    12 april 2005 at 16:50

    Wat een leuk artikel. Altijd gemakkelijk sld je veel mensen te eten krijgt.
    Hartelijk bedankt.

    Groetjes
    Ria

  13. Dat is weer een mooi artikel zeg.
    Ik neem het mee naar mijn pagina.

    Groetjes Sonja

  14. Ik neem dit artikel van je mee hoor.Mooi gemaakt en die tips zijn zelfs voor een ervaren kokkin als ik zeer waardevol.Jammer dat ze artikelen niet nomineren,mijn stem heb je!Sylvia.

  15. Neem het mee. Bedankt!
    Groetjes Marian

  16. Dit artikel neem ik mee! Bedankt. Liefs, Trice.

  17. staerencarine

    11 april 2005 at 13:34

    Dit neem ik mee,erg handig als er meerdere mensen komen en men weet nie wat maken.Groetjes Carine.

  18. Ik heb dit artikel meegenomen,ik heb iedere week 15 eters dus hier zal voor mij wel iets bijzitten denk ik,
    Bedankt,
    Jeannine

  19. en lekker! En handige tips. Ik neem het van je mee!
    Groetjes, Dido

  20. Het eierenonderdeel lukte niet, maar gelukkig kan ik het hele artikel wel meenemen.
    Groetjes,
    Dorine

  21. Hoi, wat heb je dit erg leuk gedaan, heel overzichtelijk. Ik heb het daarom meegenomen. Ik krijg ook regelmatig wat eters bij ons thuis. Ik vindt het daarom ook heel leuk om iedere keer iets anders te maken. Groetjes Bianca.

  22. Wat heb je dit geweldig gedaan !!
    Mijn komplimenten.
    Neem het graag mee.
    Bedankt !
    Groetjes :
    Willeke.

  23. Ik heb dit handige artikel mee naar mijn pagina genomen.
    Bedankt.

    Partymamma

  24. marianneoud

    8 april 2005 at 16:09

    Heel leuk artikel die ik heb meegenomen. een mei geef ik een groot feest met ca 60 mensen en maak dan een warm buffet. DIt heb ik inmiddels helemaal bereid en ingevroren.
    Dus dat is voor mij altijd een optie om het feest voor mezelf ook makkelijk te maken.
    Staan een hoop leuke tips in je artikel. Dank voro het mee nemen.
    Marianne Oud

  25. Leuk dat je weer helemaal terug bent op Smul, heb dit artikel meegenomen en zal er zeer zeker gebruik van maken. Wij zijn (dochters, schoonzoons, kleinkinderen enz.) een hechte familie en vaak bij elkaar voor “een etentje” dus dit komt goed van pas!
    Groetjes,
    Louise

  26. met april, mei en juni vol met verjaardagen komt dit artikel als geroepen!
    Bedankt!
    Ellen

  27. Heerlijk zoveel lekkere dingen bij elkaar en let’s party dan!Ik ga dit ook eens proberen..
    Groetjes Jacqueline

  28. neem ik mee want ik weet zeker dat ik er wat aan heb.sandra

  29. Wat een ontzettend leuk en handig artikel, ik neem hem gelijk mee.

  30. Wat een heerlijk artikel
    Ik zal het in mei ergens lezen
    Heb het nu te druk met de bruiloft van
    onze Natascha
    Liedjes maken en zulke dingen
    Maar ik kom er zeker nog eens op terug
    anders stuur je het me maar nog eens
    hahahahahahahahaha
    Groetjes Lucy

  31. suid-afrika

    3 april 2005 at 17:05

    Lijk ook qua gerechten veel op ‘t Zuid-Afrikaanse “braaivleis” Zit goed in elkaar, zal het goed verder lezen, bedankt!

    Deon

  32. Neem dit artikel van je mee,
    lijkt mij heel handig bedankt.
  33. En daarom neem ik het graag van je mee.

    Knuffie, Irma

  34. paularamona

    3 april 2005 at 15:51

    Hi,
    ik heb met plezier je artikel gelezen! Inderdaad een superidee als je een feestje hebt zeg. Vast en zeker veel werk geweest.
    Liefs, Paula

Geef een reactie