Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Een gevuld ei hoort erbij

Gevulde eieren zijn makkelijk om te maken en het ziet er feestelijk uit op een verjaardag, een buffet, als voorgerecht, etc.

Inmiddels heb ik al heel wat variaties verzameld en deze wil ik graag op 1 plek bij elkaar hebben

  1. Kook de eieren hard (8 minuten),/li>

  2. Laat ze schrikken in koud water (laat de koude kraan even lopen boven de eieren)
  3. Snijd de eieren over de lengte doormidden en wip met een vork de eidooiers eruit
  4. Doe de eidooiers in een zeef en druk ze met de bolle kant van een lepel door de zeef in een mengkom
  5. De eiwitten kan je eventueel schoonspoelen onder de kraan en laten uitlekken op een stukje keukenrol
  6. Zorg ervoor dat de andere ingredienten klaar staan

Volg de standaard stappen en zorg ervoor dat de volgende ingredienten klaar staan:

En ga dan aan de slag:

  1. Maak de makreel schoon, verwijder ALLE graatjes (groot en klein) en snipper het geheel fijn in een bakje. Het is handig om hier van die wegwerphandschoentjes bij aan te trekken)
  2. Snijd de kerstomaatjes in kleine partjes voor de garnering
  3. Hak de bieslook heel fijn
  4. Meng het eigeel met de makreel en voeg een klein beetje mayonaise toe (echt niet teveel!!)
  5. Roer de fijngehakte bieslook er doorheen
  6. Vul de eiwitten met het mengsel m.b.v. een lepel of met behulp van een spuitzak (ziet er wel mooier uit!)
  7. Garneer met een partje kerstomaat
Volg het standaardrecept en zet de volgende ingredienten klaar:

En dan aan de slag:

  1. Snijd de rauwe ham in heel kleine stukjes
  2. Hak de bieslook fijn (op een paar stukjes na voor de garnering)
  3. Meng het eigeel met de roomkaas, rauwe ham en fijngehakte bieslook
  4. Vul de eitjes met het mengsel en garneer met een reepje rauwe ham en een stkje bieslook
Volg eerst het standaardrecept en ga dan aan de slag met de vulling:
  • beetje van die heel fijne zalmblokjes (ik koop ze altijd in de Albert Heijn)
  • beetje mayonaise
  • verse dille of peterselie voor de garnering

Als de ingredienten klaar staan kan je beginnen met de vulling:

  1. Meng een beetje mayonaise door het eigeel
  2. Voeg de zalmblokjes toe en meng dit goed
  3. Vul de eitjes met het mengsel en garneer met de dille of peterselie
Eerst weer de eitjes koken volgens het standaard recept en dan de ingredienten klaarzetten:
  • beetje mosterd
  • beetje bieslook
  • beetje mayonaise
  • wat geraspte jonge kaas
  • vers gemalen zwarte peper
  • paprikapoeder

Verwarm de grill van de oven even voor en ga dan de vulling bereiden:

  1. Hak de bieslook heel fijn
  2. Meng het eigeel met wat mosterd en de fijngehakte bieslook
  3. Voeg nog wat mayonaise toe om het een beetje smeuig te maken
  4. Vul de eitjes met de vulling
  5. Strooi op de vulling wat geraspte kaas en bestrooi dit weer met de versgemalen peper en de paprika
  6. Zet het eventjes in de oven totdat de kaas een klein beetje gesmolten is
  7. Direct serveren!
Maak wat eieren klaar volgens het standaard recept en ga dan aan de slag met de volgende ingredienten:
  • zalm uit blikje
  • heel fijn gehakte ui
  • mayonaise
  • wat kleine reepjes zalmfilet voor de garnering
  • Beetje bieslook voor de garnering

Staat alles klaar? Ga dan de vulling maken:

  1. Laat de zalm goed uitlekken en verwijder vel en graatjes
  2. Maak met een vork de zalm goed los in een bakje
  3. Doe de zalm en de fijngehakte ui bij het eigeel en meng dit goed
  4. Voeg een beetje mayonaise toe
  5. Vul de eitjes met de zalmvulling en garneer met een reepje zalmfilet en een sprietje bieslook
Maak eerst het standaard recept en zet dan de volgende ingredienten klaar:
  • beetje curry (gewurz ofzo is een hele lekkere)
  • kerstomaatjes in heel kleine partjes

Deze is wel heel makkelijk om te maken:

  1. Meng het eigeel met wat curry
  2. Vul de eitjes met de vulling en garneer met een partje kerstomaat
Maak het standaardrecept en maak van de volgende ingredienten:
  • beetje mayonaise
  • kerriepoeder
  • paprikapoeder
  • kleine takjes peterselie of bieslook voor de garnering

deze vulling:

  1. Bestrooi het eigeel met kerrie en een heel klein beetje paprika
  2. Goed mengen en dan nog mayonaise toevoegen
  3. Meng tot een smeuig geheel en vul de eitjes ermee
  4. garneer met de peterselie of bieslook
Kook de eitjes volgens het standaardrecept en zet dan de volgende ingredienten klaar:
  • verse basilicum
  • mangochutney (1 el bij 8 eieren)
  • mayonaise
  • beetje kerriepoeder
  • vers gemalen peper & zout

Dan kan je de vulling gaan maken:

  1. de basilicumblaadjes fijn hakken
  2. De mangochutney kleinsnijden
  3. Beetje mayonaise door het eigeel mengen
  4. Basilicum, chutney en kerriepoeder toevoegen en goed mengen (beetje basilicum apart houden voor de garnering)
  5. Beetje peper en zout toevogen en goed mengen
  6. Eitjes vulling met het mangomengsel en garneren met de basilicum
Maak eerst even het standaardrecept en zet dan de volgende ingredienten klaar:
  • tonijn uit zo'n handig direct te gebruiken zakje of uit blik en goed laten uitlekken
  • mayonaise
  • beetje bieslook, fijngehakt (en wat langere sprietjes voor de garnering)
  • vers gemalen peper

Dan kan je de ingredienten voor de vulling met elkaar gaan mengen:

  1. Eerst meng je wat tonijn door het eigeel
  2. Voeg er wat mayonaise aan toe
  3. fijngehakte bieslook en versgemalen peper erdoor roeren
  4. Nu kan je de eitjes vullen met het tonijnmengsel
  5. Garneer met een sprietje bieslook
Home Recepten