Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Het Pasta Museum

Een klein en nieuw museum in het hart van Rome. In maart 2004 ben ik met moeder 5 dagen naar Rome geweest. We zaten in een leuk hotel met de perfecte ligging voor een zeer vriendelijke prijs (by the way). Groot pluspunt van de ligging van hotel was dat het op kruipafstand van de Trevi Fontijn lag.

We hebben er erg veel gelopen en op de 4e dag waren we in het hart van Rome aan het rondwandelen. We hadden op de markt van Campo dei Fiori al een voorraad kruiden ingekocht waar we de rest van ons leven mee vooruit kunnen. We waren door een straat gelopen waar alleen maar kleding voor geestelijken te koop was. En uiteindelijk belandden we in het pastamuseum "Museo Nazionale delle Paste Alimentari".uiteindelijk belandden we in het pastamuseum "Museo Nazionale delle Paste Alimentari".

We hadden zoiets van 'nu we toch in het land van de pasta zijn. waarom niet...' En dit pastamuseum had zelfs een vermelding in mijn geweldige reisgids van "Wat & Hoe". Dit moest dus wel iets leuks zijn.

Wat viel dat tegen zeg! De entree was behoorlijk hoog (9 euro dacht ik), terwijl de mooiste attracties van Rome geheel gratis zijn!

We kregen een CD speler mee met een engelse uitleg en dan loop je zo door dat museum. Nadeel is dat je bij niet echt interessante dingen dan niet gemakkelijk door kunt lopen, want je moet wachten tot je bij het volgende gedeelte bent.

Maarja, in het museum wordt uitgelegd wat de ingredienten van de pasta zijn, hoe het ontstaan is, de geschiedenis van het productieproces, foto's van 'beroemde' mensen die pasta eten, diverse soorten pasta op foto's, de verschillende kooktechnieken, etc.

Het oordeel van mijn moeder en mij is SAAAAAIIIII met hoofdletters!!

We hadden er gewoon heel andere verwachtingen bij. Bijvoorbeeld wat voor soort gerechten kan je ermee maken, welke kruiden gebruik je bij welk pastagerecht en we hadden wel een winkeltje verwacht waar we bijzondere pasta's konden kopen, eventueel een leuk kookboek. In elk geval iets tastbaars.

Dit bleek niet zo zijn. Het was een saai museum bestaande uit diverse zalen met ongeinteresseerde medewerkers en binnen een uur had je alles gehad. In het gastenboek heb ik mijn ongenoegen geuit en dat hadden er al veeeeeeel meer gedaan!

Dus: als je in Rome bent loop dan met een boog om dit museum heen!Voor het geval dat je niks van bovenstaande geleerd hebt (of als je dit werkelijk leuk lijkt...) dan zal ik hierbij de adresgegevens even opgeven:

Piazza Scanderberg 117, Rome

Tel. 06 699 1119

En het is dus om de hoek bij de Trevi Fontijn.


Voor wie in Rome is en op ziek is naar een echte pastashop:

In "Pasta all'Uova" wordt verse pasta gemaakt die u direct kunt kopen. Ze hebben er ook gedroogde pasta voor een redelijke prijs en wat geschenkverpakkingen. Heel leuk om even naar binnen te lopen. Het adres:

Via della Croce 8, Rome

Tel. 06 679 3102

Het is twee straten ten noorden van Via Condotti (vlakbij de Spaanse Trappen)

Home Recepten