Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Fruitsoepen

Fruitsoep is het meest bekend als dessert maar kan ook heel goed als voorgerecht bij een zomerse maaltijd worden geserveerd.
Fruitsoep is het meest bekend als dessert maar kan ook heel goed als voorgerecht bij een zomerse maaltijd worden geserveerd.

Opgediend in wit porselein of in een bokaal ziet de soep er heel aantrekkelijk uit.

De meeste fruitsoepen zijn zoete puree's die met wijn, vruchtensap of water worden verdund.

Probeer na de Rode pruimensoep en de Perziksoep ook eens ander fruit zoals, kersen, bosbessen, frambozen, aardbeien en tropische fruitsoorten.Een fraaie garnering doet een verfrissende zomersoep er nog beter uitzien.

Eetbare bloemen zijn een erg aantrekkelijke garnering, evenals de nu volgende garneringen:

Rozenblaadjes

Oostindische kers

Geroosterde geschaafde amandelen

gehakte hazelnoten

plasjes carambola

pitjes van granaatappel

Plakjes kiwi

Passievrucht vruchtvlees7,5 dl.

100 Kcal per 2,5 dl

Rijk aan voedingsvezel als de soep niet wordt gezeefd.

Begin 's morgens vroeg.

700 gr rode pruimen

3,5 dl fruitige rode wijn

enkele druppels vanille-aroma

50 gr suiker

stuk pijpkaneel van 7,5 cm

zure room of yoghurt voor de garnering

1. Ontpit de pruimen en snijd ze in vieren.

Doe ze met de wijn, vanille-aroma, pijpkaneel en suiker in een 2,5 liter schaal.

Verwarm afgedekt 8 - 10 minuten op 100%.

Twee keer doorroeren.

Verwijder het pijpkaneel.

2. Pureer de soep in de foodprocessor of blender.

Zeef eventueel de soep om velletjes te verwijderen.

3. De soep afdekken en in de koelkast koud laten worden.

Garneer met room of yoghurt.7,5 dl

75 Kcal per 2,5 dl

Cholesterol-, vet- en zoutarm.

Rijk aan voedingsvezel.

Begin 's morgens vroeg.

700 gr rijpe perziken of uit blik

2,5 dl droge witte wijn

8 eetl water

50 gr suiker

1 theel geraspte gemberwortel

4 eetl yoghurt, blaadjes munt en ijsblokjes

diepe schaal van 2,5 L inhoud

1. Snijd de perziken doormidden, draai ze los.

Verwijder de pitten.

Snijd het vruchtvlees in vieren.

2. Doe de perziken met wijn, water en suiker in de schaal.

Verwarm 10 minuten op 100% of tot de perziken zacht zijn.

Roer twee keer.

3. Pureer het perzikmengsel in de foodprocessor of de blender.

4. Zet een zeef in de schaal en druk de perzikpuree hierdoor om de velletjes te verwijderen.

5. Roer de gemberwortel door het perzikmengsel.

Verwarm afgedekt met keukenpapier 5 minuten op 100%.

Twee keer doorroeren.

Zet het mengsel afgedekt in de koelkast tot het koud is.

Roer er de yoghurt door tot een glad mengsel ontstaat.

6. Schep de soep voor het opdienen in kommen.

Garneer naar keuze met yoghurt en blaadjes munt en leg rondom vergruisde ijsblokjes.Goed gekoeld is dit een heerlijk dessert:


Appelsoep

Hierbij eet men het liefst mastellen, kleine krokante anijskoekjes:


Kersensoep

Serveer deze soep als het aardbeienseizoen op zijn hoogtepunt is. Als ze honingzoet zijn, is er weinig of geen suiker nodig:


Aardbeiensoep

De smaak van deze rijke rode soep doet denken aan bisschopswijn, maar dan met een fruitig accent.

Serveer de soep bij koud weer in punchglazen met een kaneelstokje erin gestoken:


Pruimensoep met port

Deze vruchtensoep kan koud of warm worden geserveerd met sneetjes bruinbrood die met boter zijn besmeerd:


Kersensoep uit Sint-Truiden

Dessert fase 2 (kleine overtreding) voor 4 personen

Slank & Snel de fast cuisine van Michel Montignac:


Bramensoep

Voor 2 personen, Voedingswaarde per portie 170 Kcal:


Koude fruitsoep met yoghurtijs

Abrikozensoep voor 4 personen, nagerecht:


Marillensuppe (Oostenrijk)


Groente-fruitsoep met yoghurt

Voorgerecht voor 4 personen:


Tomaten sinaasappelsoep met Cointeau room

Soep met bonen en gedroogd fruit

Het is een heerlijke vegetarische maaltijdsoep, die ondanks de lange stooftijd eenvoudig is klaar te maken:


Abgushte Miveh (Perzie)

Deze soep is helder van kleur en heeft een fris-zure smaak.

Laat de soep goed warm worden voor het opdienen, voor 4 personen:


Tomaten-sinaasappelsoep met wortel (Midden-Amerika)

In deze prachtige gekleurde soep wordt de scherpte van de waterkers verzacht door de smaak van de peer. de soep is op zijn mooist als hij wordt geserveerd in glazen kommen:


Emerald soep

Voorgerecht voor 4 personen:


Mandarijnensoep

Home Recepten