MOSSELRECEPTEN!

Van “Zeelands Roem” toegestuurd gekregen.
Acht recepten, bestemd voor 2 personen.
Ingredienten:
2 kg verse mosselen, verse gesneden groenten: ui, winterwortel, tomaat, selderie & peterselie, versgemalen peper en zout.
Recept:
Groeten onderin de pan, daarop de verse mosselen en evt. een laagje water(mag ook wijn of bier zijn), evt. zout, toevoegen. Met deksel op pan zo snel mogelijk aan de kook brengen. Even deksel van de pan en weer sluiten, mosselen omschudden en weer de kook erover laten komen. Nog 2 keer herhalen. Mosselen zijn gaar als de schelpen open zijn (na 5 min. koken). Opdienen in de pan met kookvocht.
Serveren met frites en mosselsaus.Ingredienten:
2 kg mosselen, 1 citroen, 1 ui, 1 1/2 dl witte wijn, verse peper, 1 dl. room, 1 eidooier.
Recept:
Mosselen wassen. Citroen wassen, schil raspen en sap uitpersen. Ui snipperen. Doe in de pan: mosselen, citroenrasp, ui, wijn en ruim vers gemalen peper en kook gaar volgens bovenstaand recept. Mosselen met schuimspaan uit vocht nemen, een schelphelft verwijderen en mosselen warmhouden onder folie. Mosselvocht tot de helft inkoken en zeven. Room toevoegen en weer tot helft inkoken. Pan van het vuur nemen. Eidooier en citroensap losroeren en tot een saus kloppen. Evt. op smaak brengen met wat zout en peper, dan over de mosselen schenken.Ingredienten:
2 kg mosselen, 2 dikke plakken bacon, 2 eieren, 100 gr verse paneermeel, 100 gr roomboter, 1 citroen.
Recept:
Mosselen wassen, open steken, uit de schelp nemen en droogdeppen met keukenpapier. Bacon in blokjes snijden en samen met rauwe mosselen aan spiezen rijgen. Haal spiezen door ei en paneermeel, druk paneermeel wat aan. Bak de mosselspiezen in hete boter goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en server met partjes gesneden citroen. Lekker met kruidensaus of knoflooksaus.Ingredienten:
2 kg mosselen, 250 g vleestomaten, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 dl zwaar bier, versgemalen peper, 2 el gehakte basilicum.
Recept:
Mosselen wassen, tomaten in blokjes snijden. Ui en knoflook hakken. Mosselen in pan doen samen met tomaat, ui, knoflook, bier en flink wat versgemalen peper. Koken volgens basisrecept. Roer de basilicum door de mosselen en serveer direkt.Ingredienten:
2 kg mosselen, 1 ui, 3 worteltjes, 2 el roomboter, 2 takjes selderij, 1 dl witte wijn, versgemalen peper, 2 1/2 dl creme fraiche, 1 kopje gehakte verse tuinkruiden (kervel, bieslook, peterselie, dragon).
Recept:
Mosselen wassen. Gehakte ui en wortel in hete boter 2 min. fruiten. Mosselen samen met selderij in pan leggen. Fijn en flink wat peper erover strooien en koken volgens basisrecept. Mosselen uit de pan halen met schuimspaan en warmhouden onder folie. Vocht inkoken tot 1 dl. Zeven en creme fraiche toevoegen. Saus nog even koken en verse tuinkruiden toevoegen. Saus over de mosselen schenken.Ingredienten:
2 kg mosselen, 150 g chorizo worst, 1 ui, teen knoflook, 1 el olijfolie, 1 1/2 dl tomatensap, versgemalen peper.
Recept:
Mosselen wassen. Kleingesneden ui en knoflook fruiten in olie. Blokjes chorizo toevoegen en 2 min. meebakken. Mosselen in pan leggen en tomatensap erover schenken. Flink wat peper erbij en gaarkoken volgens basisrecept.Ingredienten:
2 kg mosselen, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 2 lenteuitjes, 2 el olijfolie, 1 theel. kerriepoeder, versgemalen peper.
Recept:
Mosselen wassen en opensteken, droogdeppen met keukenpapier. In een wok de fijngehakte ui en knoflook fruiten met kerrie in 1/2 min. Mosselen toevoegen en 2 min. roerbakken. Kleine paprikablokjes toevoegen en bakken tot mosselen gaar zijn (2 min.) Voor serveren dunne ringetjes lenteui en peper erover strooien.Ingredienten:
2 kg mosselen, 100 g magor (mascarpone – gorgonzola), vers gemalen peper.
Recept:
Mosselen wassen en opensteken. Een schelphelft verwijderen. Droogdeppen en in platte ovenschaal leggen. Magor prakken en over de mosselen verdelen. Flink wat verse peper erover. Mosselen in de voorverwarmde oven op 250 graden in 10 min. bruin worden.

EET SMAKELIJK!Voordat je de mosselen kookt moeten ze eerst goed gewassen worden. Dan meteen even controleren of er nog mosselen open staan. Deze niet meteen weggooien, maar even tegenaan tikken of de schelp met de bolle kant onder de koude kraan houden. Als de mossel zich sluit, dan is deze nog te gebruiken. Blijft de mossel open, dan weggooien.
Mosselen zijn makkelijk te bereiden in een speciale mosselpan, maar je kunt ook een gewone kookpan gebruiken en zoals bij de Oosterse mosselen doet een wok ook goed dienst.
Om de smaak van het basisrecept nog iets te verfijnen, kun je 1/3 pakje roomboter en 1 teentje geperste knoflook toevoegen.
In plaats van bier is het ook erg lekker om een keer donker bier te gebruiken om mosselen in te koken.
Eet vooral smakelijk van die mosseltjes!
En zijn de schelpen leeg: leuk om een krans mee te beplakken!
Lege schelpen nemen niet zoveel plaats in als je ze in elkaar schuift.

11 Reacties

  1. Lijkt me lekker en afwisselend,BEDANKT!!!
    Vriendelijke groetjes,
    Priscilla

  2. Helaas kan ik mijn wederhelft er niet blij mee maken maar ik neem de recepten toch mee naar m’n pagina want ik ga er zeker teen en ander van proberen.

  3. Mosselen van de BBQ, uit de kunst.
    Olijfolie met knoflook dille en dragon.
    Wassen, op de BBQ,als de mossel opent een weinig oliemengsel toevoegen.
    Nog een minuutje en smullen!!!!

  4. Wat een lekkere mosselrecepten,ik neem ze mee naar mijn pagina!!

    Groetjes, sandra.

  5. maxima_maatje

    18 juli 2001 at 11:43

    Hoi,

    Ben vooral gek op gebakken mosselen met ui en zure mosselen.
    Past goed in een dieet, bevatten weinig calorien.

    Groetjes Jenny.

  6. maxima_maatje

    18 juli 2001 at 11:43

    Hoi,

    Ben vooral gek op gebakken mosselen met ui en zure mosselen.
    Past goed in een dieet, bevatten weinig calorien.

    Groetjes Jenny.

  • ettienkarsten

    10 april 2001 at 22:12

    Ik ben gek op mosselen en volgens mij zijn het ook redelijk slanke recepten al weet ik niet precies hoeveel kallorieen een mossel bevat.Ik ben namelijk aan de lijn gaan doen en sta nog aan het prille begin maar eten zal ik ze zeker. Groetjes Ettien

  • jacoliengarde

    11 maart 2001 at 01:19

    Ik ben nu eenmaal een Zeeuw die gek is op mossels op verschillende manieren klaar gemaakt.
    Groetjes Wim.

  • Bep,ik heb je mossel recepten gezien er zijn een paar heerlijke recepten bij,ik ga ze allemaal proberen.groetjes marleen

  • Bep,ik heb je mossel recepten gezien er zijn een paar heerlijke recepten bij,ik ga ze allemaal proberen.groetjes marleen

  • Bep,ik heb je mossel recepten gezien er zijn een paar heerlijke recepten bij,ik ga ze allemaal proberen.groetjes marleen

  • Geef een reactie

    © 2020 Smulweb Blog

    .Naar boven ↑