Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

High Tea recepten

Hier vind je recepten voor een Hightea.. Vind u die High Tea's ook altijd zo lekker?! Maar ze zijn wel duur.. Dan heb ik hier een paar recepten voor je zodat je zelf een High Tea kan organiseren voor vrieden of familie:

Cheese scones:

Nodig:

200 gram zelfrijzend bakmeel

1 mespuntje zout

100 gram boter, goed gekoeld

125 gram geraspte kaas (Cheddar of belegen Goudse)

ca. 1 dl koud water

50 gram gekookte ham, fijngesneden

voor de afwerking: bloem en boter, 1 klein ei en 25 gram geraspte kaas

Bereiding:

Zeef het bakmeel met het zout in een kom. Voeg de in stukjes gesneden koude boter en 125 gram geraspte kaas toe en werk alles met een vork of met de handen door elkaar tot een kruimelig geheel is ontstaan. Voeg nu zoveel water toe als nodig is om de massa te doen samenhangen. Voeg eventueel de fijngesneden ham toe en kneed de massa op een met bloem bestoven werkvlak een paar minuten goed dooreen, tot u een glad, soepel deeg hebt verkregen. Rol het deeg dan uit tot een plak van ruim 1 cm dikte en steek er met behulp van een rond uitsteekvormpje of een glas rondjes uit met een diameter van ca. 5 cm.

Leg de rondjes naast elkaar op een beboterde bakplaat, bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met de resterende geraspte kaas.

Bak de scones ca. 15 minuten in de op 220?C (gasstand 5) voorverwarmde oven en serveer ze warm.

Broodhapjes:

ngredienten:

3 sneetjes wit brood zonder korst (casino, vierkant)

2 eieren

Verstegen Ei-kruiden zonder toegevoegd zout

3 plakjes ham

scheutje melk

boter

eventueel 3 blaadjes ijsbergsla

Klop de eieren los met een scheutje melk. Verwarm wat boter in een zo groot mogelijke koekenpan. Bak hiervan een zo dun mogelijke omelet, eventueel in twee keer. Laat de omelet even afkoelen.

Beleg de sneetjes brood met eventueel een blad ijsbergsla (als u dit lekker vindt) maar in ieder geval met een plak ham. Verdeel hierover de omelet en bestrooi deze met de Ei-kruiden.

Rol de boterhammen strak op en verpak ze in huishoudfolie. Laat ze nu circa 1,5 uur in de koelkast stijven.

Vlak voordat u de broodhapjes wilt serveren haalt u het folie van de rolletjes en snijd ze in 5 tot 6 plakken.

Blueberry muffins:

Ingredienten:

200 g zelfrijzend bakmeel

1 theelepel bakpoeder

50 g witte basterdsuiker

1 kopje bosbessen

75 g zachte boter (of vloeibare margarine)

1 ei

175 ml melk

Verwarm de oven voor op 200?C.

Meng alle droge en alle vloeibare ingredienten apart in een kom door elkaar (doe de bosbessen bij de droge ingredienten en de boter of margarine bij de vloeibare). Voeg het vloeibare deel in een keer aan het droge deel toe en roer alles door elkaar tot het goed gemengd is.

Verdeel het beslag over 12 ingevette muffinvormpjes of papieren muffincaises.

Bak de Blueberry muffins in 20 a 25 minuten gaar in de hete oven.

Bananen Muffins:

Ingredienten

200 gram suiker

2 eieren

175 gram boter

300 gram bloem

3 eetlepels karnemelk 75 gram gehakte walnoten

6 rijpe bananen

1 dl bananenlikeur

5 theelepels bakpoeder

Dit recept is bestemd voor 12 stuks.

Pureer de rijpe bananen fijn.

Meng de gepureerde bananen, suiker, en eieren door elkaar.

Smelt de boter (niet te heet laten worden).

Voeg langzaam al roerend de boter toe.

Zeef de bloem en voeg dit samen met de bakpoeder bij het beslag.

Roer vervolgens de karnemelk bij het beslag en spatel de gehakte walnoten erdoor.

Vul beboterde vormpjes met het beslag.

Bruin bakken op 145 graden in 50 minuten in een voorverwarmde oven.

Chocolade muffins:

600 g pelikaan

300 g duinen

200 g instant roompoeder

650 g Castor suiker

60 g gemengd bakpoeder

550 g water

650 g ei

550 g plantaardige olie

50 g melkpoeder

100 g cacaopoeder

400 g chocoladedruppels

Alle grondstoffen met elkaar mengen behalve de chocoladedruppels. Het beslag dus niet luchtig kloppen. Als laatste de chocoladedruppels toevoegen. Caisses (met diameter doven 8,7 cm en onder 6,8 cm) in ringen met diameter binnenwerks van 8,2 cm plaatsen en vullen met 70 gram beslag per stuk. Bakken op 200?C gedurende circa30 minuten.

De komkommersandwiches op mijn site.. Moet je maar even zoeken...

Soesjes:

Voor 20:

1 dl water

mespunt zout

50 gram boter

50 gram bloem

2 eieren

boter om in te vetten

Breng het water met zout en de boter aan de kook en laat de boter smelten. Voeg ineens alle bloem toe en roer net zolang tot het deeg als een bal van de wand en de bodem van de pan loslaat. Haal de pan van het vuur en voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige ei helemaal is opgenomen. Roer het deeg nu nog 5-10 minuten krachtig door. Beboter een bakplaat en leg of spuit hier 20 kleine bergjes deeg op. Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 ?C, stand 4 en bak de soesjes in 20-25 minuten bruin en gaar. Temper na 10 minuten de oven naar 175 ?C, stand 3. De soesjes zijn gaar wanneer ze licht aanvoelen. Laat de soesjes op een rooster afkoelen.

Sandwiches met eiersalade:

2 personen

3 eieren (middel groot)

2 zongedroogde tomaten op olie (potje)

1 takje basilicum

50 g geraspte belegen kaas (zakje a 150 gr)

3 eetlepels mayonaise

zout

(versgemalen) peper

4 sneetjes bruin casinobrood

plasticfolie

Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Tomaat in kleine stukjes snijden. Basilicum fijnhakken. Eieren afspoelen onder koud water, pellen en in diep bord grof prakken. Tomaat, basilicum, kaas en mayonaise door ei mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Eiersalade uitstrijken over 2 sneetjes brood en andere sneetjes erop leggen. Sandwiches iets aandrukken en diagonaal doorsnijden. Elke sandwich afzonderlijk in plasticfolie verpakken en tot gebruik in koelkast leggen.

Scones:

250 gram zelfrijzend bakmeel

- 1/4 theel. dubbelkoolzure soda

- 1 theelepel zout

- 50 gram boter 1.5 dl.

- karnemelk

Beboter een bakplaat en bestuif ze met bloem. Zeef het bakmeel, koolzuursoda en zout in een kom. Meng de boter met beide handen door de bloem tot een kruimelige massa ontstaat. Voeg in gedeeltes de karnemelk toe en kneed tot een deeg ontstaat. Rol het direct uit tot een lap van 1 cm. dikte. Steek er met een ronde steker van 5 cm. rondjes uit en leg ze op de bakplaat. Bak ze in het midden van de een oven van 200 graden C. in 10 tot 15 minuten af tot ze goudbruin zijn. Serveer ze warm open gesneden met rijkelijk besmeerd met roomboter of koud met slagroom en jam.

En nog Brownies maar die staan ook op mijn site... Dus kun je ook even zoeken.. Ik doe nog 1 sandwiche.. Als u meer sandwiches op mijn site wil wilt u dan even reageren en het me vertellen..

Sandwichetaart:

Voor 4 personen:

200 gram Hollandse gepelde garnalen

25 gram bassilicum vers

1 wit brood

1 pot sandwichespread

1 citroen

Laat bij de bakker een casinobrood in de lengte snijden. Bestrijk elke laag met spread en verdeel er garnalen over. Stapel ze op elkaar. Bestrooi de bovenste (besmeerde) laag met fijngehakte basilicum. Serveer met schijfjes citroen en wat garnalen.

Laat het me weten als je nog iets wil of iets mist...

Home Recepten