Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Popcorn

KLik hier voor info en smakelijke nieuwtjes Popcorn maken, daar heb je niets speciaals voor nodig.

Neem een pan met een dikke bodem, een gewone kookpan kan dus ook.

Doe er een laagje maiskorrels in (bij een Turkse supermarkt kun je die bijv. goedkoop kopen), giet er wat olie bij (zonnebloemolie gebruik ik) tot ze ongeveer onder staan.

Zet de pan met deksel op behoorlijk hoog vuur, tot je de eerste pop hoort. Draai dan het vuur laag , schud af en toe om verbranden te voorkomen.

Als je geen gepop meer hoort: vuur uit, en klaar.

Als de popcorn nog heet is, kun je een smaakje toevoegen: lepeltje zout, lepel honing, lepel suiker.

Goed roeren!

Je kan ze natuurlijk ook kopen. Die van duyvis zijn heel lekker en gewoon in de winkel te krijgen... Hier de smaken die ze daarvan verkopen:

Caramel en zoet

Maar je hebt van een ander merk ook nog kaaspopcorn die is ook erg lekker. En je kan pakketjes kopen die hoef je in de magnetron te doen en dan krijg je ook popcorn.. Die zijn ook erg lekker..

Duyvis heeft ook:

Pastrelli's (aan te raden)

pinda's met & zonder jasje

Luxe noten:

Pistache noten, Cashew noten, rookamandelen, Gemengde noten & Elite haver

Eet smakelijk

Home Recepten