Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Boters

Hartige en zoete boters invriezen:

Boter met een smaakje kunt u invriezen. Verpak de al in papier verpakte rol boter in folie. Haal hem vlak voor gebruik uit het vriesvak. Ingredienten voor ongeveer 120 gram:

120 gr boter, bij voorkeur ongezouten op kamertemperatuur

smaakmakers naar keuze

Bereiding:

Hartige boter

Schep de boter in een kom en klop met een houten lepel of met een mixer tot hij zacht is. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed.

Kruidenboter

Schep de boter in een kom en klop met een houten lepel of met een mixer tot hij zacht is. Gebruik 2-4 eetlepels gesneden verse groene kruiden (zoals peterselie, bieslook, dragon, munt) en een paar druppels citroensap. Meng goed.

Mosterdboter

Schep de boter in een kom en klop met een houten lepel of met een mixer tot hij zacht is. Gebruik een eetlepel Dijonmosterd of ander Franse mosterd. Meng goed.

Citrusboter

Schep de boter in een kom en klop met een houten lepel of met een mixer tot hij zacht is. Gebruik twee eetlepels sinaas- of limoensap, of een theelepel citroensap en de geraspte schil van een sinaasappel, limoen of citroen. Meng goed.

Koriander-limoenboter

Schep de boter in een kom en klop met een houten lepel of met een mixer tot hij zacht is. Snij dertig gram verse korianderblaadjes fijn. Meng ze door de zachte boter met de geraspte schil van een limoen.

Peterselie-citroenboter (Beurre maitre d'hotel)

Schep de boter in een kom en klop met een houten lepel of met een mixer tot hij zacht is. Gebruik twee eetlepels gesneden peterselie en een eetlepel citroensap. Meng goed.

Tomatenboter

Schep de boter in een kom en klop met een houten lepel of met een mixer tot hij zacht is. Gebruik een eetlepel tomatenpuree. Goed mengen.

Knoflookboter

Schep de boter in een kom en klop met een houten lepel of met een mixer tot hij zacht is. Gebruik een tot twee uitgeperste knoflookteentjes. Goed mengen.

Sinaasappelboter

Schep de boter in een kom en klop met een houten lepel of met een mixer tot hij zacht is. Gebruik een tot twee eetlepels poedersuiker, twee theelepels sinaasappelsap en de geraspte schil van een sinaasappel. Meng goed.

Honingboter

Schep de boter in een kom en klop met een houten lepel of met een mixer tot hij zacht is. Gebruik 90 gram honing; klop deze geleidelijk door de boter.

Ahornboter

Schep de boter in een kom en klop met een houten lepel of met een mixer tot hij zacht is. Gebruik vier eetlepels ahornstroop en klop die geleidelijk door de boter.

Kaneelboter

Schep de boter in een kom en klop met een houten lepel of met een mixer tot hij zacht is. Gebruik vier eetlepels poedersuiker en een halve theelepel kaneelpoeder. Goed mengen.

Amandelboter

Schep de boter in een kom en klop met een houten lepel of met een mixer tot hij zacht is. Gebruik vier eetlepels fijngemalen amandelen. Goed mengen.

Home Recepten