Creatief en culinair

Wat is leuker en gezelliger om een kookliefhebber op een originele manier een serveerblad cadeau te doen! U maakt lekkere aperitiefhapjes en verpakt deze tezamen met het blad mooi in cellofaanpapier. Gegarandeerd dat dit in goede aarde bij de ontvanger valt.

Wat ideetjes:
Komkommerrondjes
Verdeel een komkommer in 3 cm.-schijven, blancheer even in kokend water en laat uitlekken. Haal de zaden eruit en vul op met blokjes gerookte heilbot en zalm vermengd met een beetje citroenmayonaise. Garneer met viseitjes.

Langoustinehapjes (kan ook met grote garnalen)
Dompel gekookte langoustinestaarten in een chaud-froidsaus, leg ze in papieren bakjes en garneer ze met dille en een kerstomaatje, vastgezet met een cocktailprikker. Voor chaud-froidsaus laat u een gelijke hoeveelheid visbouillon en room met een draadje saffraan tot de helft inkoken. Los geweekte gelatine op in de warme saus (15 gr. per 5 dl.) en laat afkoelen voordat u er de staarten indompelt.

Viskuipjes
Mix gepelde garnalen met evenveel gekookte witte vis (b.v. kabeljauw, wijting) met room tot een gladde stevige mousse. Roer opgeloste gelatineblaadjes onder de mousse (8 gr. per 500 gr. mousse. Kruid met peper. Spuit roosjes mousse in artisjokbodems. Garneer met garnalen en bieslook.

2 Reacties

  1. Ik ga dit zeker ook eens kado doen.
    groetjes van Klaar

  2. heerlijke_hapjes

    19 februari 2000 at 19:03

    Leuk idee, ik heb het artikel favoriet gezet.

    Vrg., Erie

Geef een reactie