Met een klik een gratis maaltijd voor hongerige medemensen

Bezoek dagelijks ‘The Hungersite’ Met een klik van de muis kan via het internet een gratis maaltijd voor hongerige derdewereldbewoners worden besteld.

Wie de website’ www.thehungersite.com‘ opzoekt en daar aanklikt bij Donate free food (Geef een gratis maaltijd weg), verplicht sponsoren tot een bijdrage aan het wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties.
Sinds juni hebben 25 miljoen mensen in de hele wereld deze website bezocht. De meesten zijn afkomstig uit de Verenigde Staten. Inmiddels is reeds 760 ton voedsel op deze wijze gefinancierd. Firma?s die op de homepage reclame maken, betalen voor elke klik de tegenwaarde van een maaltijd in het VN-programma.

Dus bij deze een oproep aan alle Smulwebbers! Wij zijn zo ontzettend bevoorrecht dat wij iedere dag voldoende te eten hebben, dat het een kleine moeite moet zijn om iedere keer als je Smulweb bezoekt even op The Hungersite te klikken.

Als je the Hungersite wil promoten, laat me dat dan even weten via mijn gastenboek. Ik stuur je dan via een e-mailtje de code, zodat je deze kunt opnemen in je eigen homepage.

Sylvie1. Elke dag sterven er zo’n 24.000 mensen van honger of aan de gevolgen ervan. Dat is minder dan de 35.000 mensen tien jaar geleden, of de 41.000 mensen die twintig jaar geleden nog van honger stierven. Driekwart van de slachtoffers zijn kinderen onder de vijf.

2. In ontwikkelingslanden sterft tegenwoordig 10% van de kinderen voordat zij vijf jaar oud zijn. Dit cijfer is lager dan de 28% vijftig jaar geleden.

3. Hongersnoden en oorlogen veroorzaken maar 10% van het aantal hongerdoden, hoewel dit de gevallen zijn waar je het meeste over hoort. De meerderheid van de hongerdoden wordt veroorzaakt door chronische ondervoeding. Hele gezinnen krijgen gewoonweg niet genoeg te eten en dit wordt weer veroorzaakt door extreme armoede.

4. Behalve dat chronische ondervoeding de dood kan veroorzaken, kan het ook de ogen aantasten, tot lusteloosheid en groeiachterstanden leiden en de mensen heel ontvankelijk voor ziektes maken. Zwaar ondervoede mensen zijn niet in staat om zelfs maar op minimaal niveau normaal te functioneren.5. De schatting is dat ongeveer 800 miljoen mensen op de wereld honger lijden of ondervoed zijn, en dat is 100 keer meer dan het aantal dat er werkelijk per jaar aan overlijdt.

6. Heel vaak zijn er maar een paar eenvoudige hulpmiddelen nodig waardoor arme, verzwakte mensen in staat worden gesteld om genoeg eten voor zichzelf en hun gezin te verbouwen. Die hulpmiddelen bestaan uit goede zaden, geschikt gereedschap en de beschikking hebben over water. Verbeteringen op het gebied van landbouwtechnieken en voedselopslag zijn natuurlijk ook van belang.

7. Veel ‘hongerexperts’ denken dat onderwijs uiteindelijk de beste manier is om honger te bestrijden. Goed opgeleide mensen zijn beter in staat om de armoedecirkel, die honger veroorzaakt, te doorbreken.

Bronnen (per paragraaf):
1) Het Hongerproject, Verenigde Naties;
2) CARE
3) Instituut voor Voedings- en Ontwikkelingsbeleid
4) Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP)
5) Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO)
6) Oxfam
7) Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF).

(Info vanaf de homepage van het WFP)

7 Reacties

 1. hoi,
  Ik heb ze bij mijn favorieten gezet hoor, bedankt.
  gr. van johan

 2. HOI,

  GEWELDIG EN FANTASTISCH! NU KUNNEN OOK WIJ DEELNEMEN AAN DEZE MENSLIEVENDE ACTIE! IK GA DE UITDAGING AAN EN GA ERMEE STOEIEN OM DEZELINK OP MIJN PAGINA TE KRIJGEN!
  IK ZET HET IEDER GEVAL ALS START FAVORIET.

  BEDANKT EN TOT ZIENS!
  GR.
  ANITA

 3. Dom van mij, dat gaat dus niet, want de tekst
  wordt meteen een link, dus…toch even een mailtje naar de redactie van het smulweb sturen.
  Jullie kunnen natuurlijk nu wel meteen even
  klikken.

  Groetjes Ria

 4. en voor iedereen die een link op haar/zijn site wil zetten.
  Kopieer onderstaande tekst en plak hem in
  je eigen gegevens, zodat je elke dag even kan klikken.

  groetjes Ria Burger

  THE HUNGER SITE
  Met 1 klik kun je iemand ergens in de wereld (gratis) een maaltijd bezorgen. Dit wordt betaald door sponsors.

 5. Heel goed dit artikel. De luxe die wij ons kunnen veroorloven, kan zo heel simpel voor een dankbaar doel worden gebruikt. Voor ons smulwebbers is het heel goed om stil te staan bij zulke schrikbarende cijfers. Ons wiegje stond toevallig hier. Wij zijn al jaren lid van Foster Parents, maar we gaan nu ook geregeld een maaltijd weggeven.

  Goed, dat je het erop heb gezet.

  Groeten
  Ton

 6. ik heb op al mijn bladzijdes een link naar de hungersite staan, en iedere internetdag begin ik met een bezoekje aan deze site. elke klikje helpt tenslotte en omdat we allemaal met eten bezig zijn op deze site lijkt het me een kleine moeite voor iedereen om te klikken.
  dus: P>

  Kijk eens op THE HUNGER SITE

 7. laat mij even weten hoe ik kan bijdrage aan het oplossen va dit probleem A,W,M.Koch@chello.nl

Geef een reactie