Surinaamse ingredienten

Veel gebruikte ingredienten in de surinaamse keuken,
let eens op de overeenkomsten met de indonesie keuken Chinese paddestoelen.
Als dit in een recpt gebruikt wordt goed opletten of e voor een vlees of groentengerecht bestemd ijn
Voor een groentengerecht eerst minimaal 1 uur weken, daarna afspoelen tot het water schoon is.

Creamed coconut blokken die je kunt raspen
daon salaam indische laurier
Dhania gemalen koriander
Jeera gemalen komijn
Gemberwortel
Kemirienoten- moeten fijngewreven worden
Kentjur een gembersoort
Masala soort kerrie
Ketjap sieuw zoute ketjap
Ketjap kasripo zoete ketjap
Klapper -kokos
Kunjit kumir,kurkuma – geelwortel
Kookbanaan is een groene banaan die je NIET kunt bakken
Kopie gedroogde mandarijneschil
Laos- wortel of gedroogd
madam Jeasnette surinaamse peper
Oestersaus Dikke bruine saus breid uit oesters,soja en pekel
Sesamolie – olie uit sesamzaad met een sterke nootachtige smaak slecht een paar druppels in bami,nasi of soep doet wonderen
Steranijs bruin kruid in de vorm van een achtpuntige ster
Tahoe koek van sojabonen met een hoog eiwitgehalte
zoutvlees Gepekelde doorregen runderlappen die je eerst moet weken op opkoken om te ontzouten

2 Reacties

  1. Hallo

    Ik heb het bij mijn favorieten gezet, ik kook graag gerechten uit dit land en zo is er weer een stukje informatie bij op de page
    Thanks
    Hanny

  2. je bent een paar vergeten:
    bacalao
    varkensstaart
    fa-chon ( varken of kip)
    alle groentes : kouseband, antroewa, sopropo, chinese tayerenz. enz.
    lon tai
    masoesa
    chinese suiker
    sara sara ( droge garnalen
    enz.enz.
    groetjes,
    Richard
    http://www.tokotens.nl
    groene bananen kun je wel bakken!

Geef een reactie