Surinaamse eetgewoontes

Hoe en wat eet men in suriname In suriname bestaan een heleboel eetculturen,dit komt door de vele geloven die er zijn en ook daar is weer verschil tussen.
Zo zal een Hindoe van de rode vlaggen beslist geen rundvlees eten.Ik al me nu even beperken tot deze tak.Zoals ik dus al zei eten zij beslist geen rundvlees maar weer wel varkensvlees,kip en allerlei soorten vis.Men gebruikt meestal gekookte witte rijst erbij en ze maken hiervan met hun rechterhand een balletje en schuiven dit met hun duim in de mond.Surinaamse hindoestanen zijn ontzettend gastvrij. Het is nl zo dat als je bij dee mensen op visite komt ze je altijd iets te eten en te drinken aanbieden, ouden e dit niet doen dan beledigen ze je.De hindoestaanse huisvrouw maakt haar kerrie zelf, en elke vrouw heeft daar weer haar eigen gerecht voor.
Er wordt ontzettend “heet” gekookt altijd gaan er wel een aantal pepers zoals madam janet of adjoema door het gerecht.Verder serveren ze deze pepers ook rauw bij de maaltijd.
Er wordt ook veel gebruik gemaakt van bouillonblokjes ipv zout. Bij geen ene maaltijd zullen de sambals niet op tafel staan bij elk gerecht horen er dverschillende bij oals
sambal boontjes, sambal garnalen of sambal kool.
Er staat bij de meeste mensen altijd een pan met witte rijst klaar, zij eten dat net als wij een boterham dit als ontbijt. Ook de roti-plaat wordt wel als ontbijt gegeten.Meestal drinken e bij een maaltijd water of frisdrank, je zult zelden of nooit een fles wijn op tafel zien.Verder wordt er 1x per week vegetarisch gegeten dit om de goden tevreden te houden.

1 Reactie

  1. silversoul

    2 mei 2001 at 10:56

    Wat interessant meid leuk…….
    Silversoul.

Geef een reactie