Lontong

Rijst soort Lontong is rijst in een zakje. U koopt die per stuk in de toko. Voor 4 a 5 personen zijn 3 zakjes voldoende.
De zakjes lontong kookt u ongeveer 2 uur in ruim water met wat zout naar smaak, totdat de zakjes “kussentjes” zijn geworden. Neem hiervoor een flinke grote pan met voldoende water, omdat de zakjes uitzetten en onder water moeten blijven. Als het water borrelt, zet u het vuur zo laag dat het water nog net blijft koken. Is er eventueel teveel water verdampt, voeg dan zoveel kokend water toe dat de zakjes weer onderstaan. Spoel de lontong na het koken af en laat het afkoelen. Snijd de lontong in stukjes van 2 cm dik en 3 cm lang. Lontong wordt altijd koud geserveerd.

2 Reacties

  1. Lontong eet je inderdaad met gado-gado en een goede sate kambing (geit). Als echte Indo kreeg je dit als kind vaak thuis, en ik ben er nog steeds verzot op !

    Axel

  2. Lontong traditioneel met Gado2 en Sate Ajam
    Of met ketoprak en Sate Kambing.
    Het duurt even met koken maar het is zeker het wachten waart.
    Groetjes,Erik

Geef een reactie