Restjes slim verwerken


Moet jij ook regelmatig uit je ijskast een halve ui of een verlept stuk sla en dergelijke weggooien lees dan deze tips en maak er lekkere receptjes mee.
Kokoskoekjes:
voor 4 personen:2 eiwitten,150 g poedersuiker,150 g gemalen kokospoeder
Zo maak je het:Klop de eiwitten superstijd en meng ze dan met de poedersuiker en het kokospoeder.Schep kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.Zet 20 a 30 minuten (tot ze goudbruin zijn)in een op 170?C voorverwarmde oven.Pikante uiringen:
1/2 ui in ringen gesneden (snij voor de zekerheid,want dit is heel lekker,nog een extra ui in ringen!),2,5 eetlepel bloem,2,5 eetlepel maiszetmeel,1 kopje water,1theelepel paprikapoeder,1/2 theelepel cayennepeper of pili-pili,zout

Maak een papje (zoals pannekoekendeeg) van de bloem,het maiszetmeel en het kopje water.Voeg het paprikapoeder en de peper toe.Wentel de uiringen door dit mengsel en frituur ze in 1 minuut goudbruin op 180?C.Risotto-kroketjes
restje risotto,1 losgeklopt ei,kaas(bv mozzarella),paneermeel

Meng de risotto met het ei en rol er balletjes van.Stop in het midden van elk balletje een stukje mozzarella.Wentel ze door het paneermeel en frituur goudbruin op 180 ?C.

Tip:risotto is een romige rijstschotel.Je kunt dit gerecht ook maken met gewone rijst,voeg dan 2 eieren een handvol geraspte kaas en wat peterselie toe.Breng vervolgens goed op smaak met peper en zout.

Rijstgehaktballatjes
restje rijst,restje vers gehakt gemengd,eventueel panneermeel
meng de ingredienten onderelkaar en maak er balletjes van.Frituur en serveer.Snel en lekker!!Romige slasoep
voor 4 personen
1 grote ui,gepeld en in stukken;1 grote aardappel,geschild en in stukken;1 teentje knoflook,gepeld en fijngesneden;boter;1 l kippenbouillon,restje sla(bv helft);room,peper en zout

Fruit de ui,de aardappel en de knoflook in de boter.Overgiet let de kippenbouillon en breng aan de kook.Voeg na 20 minuten de sla toe en mix.Giet er wat room bij en breng op smaak met peper en zout.Vanillecreme
voor 4 personen
4 eierdooiers,60 g suiker,2.5 dl volle melk,2,5 dl room,1 vanillestokje

Klop de eierdooiers met de suiker tot een lichte creme.Voeg al kloppend de mel en de room toe.Snij het vanillestokjes in de lengte open en verwijder de zwarte zaadjes met een mesje.Voeg ze toe aan het eiermengsel.Giet in 4 potjes enzet die op keukenpapier in een grote pan.Giet rond de potjes kokend water,zet het deksel op de pan en zet de pan 1 uur in een op 125?C voorverwarmde oven.Bananen-mokka smoothie
voor 1 glas
1/2 banaan,1 theelepel oploskoffie,1 theelepel suiker,200 ml melk(ijskoud)

Mix alle ingredienten in de blender of met een staafmixer.Direct opdrinken.

7 Reacties

  1. christiane_007

    25 maart 2007 at 17:34

    Fijn voor te weten

    Groetjes Chris

  2. Heb je artikel meegenomen naar mijn pagina.
    Groetjes van Karin

  3. zal ik zeker vaak gebruiken bedankt

  4. ik bengek op restjes verwerken

  5. Deze neem ik even mee….er zitten lekkere tips bij..
    Groetjes Renee

  6. Maar kom erachter terwijl ik dit artikel lees dat ik een heleboel extra dingen in huis moet gaan halen om met de overgebleven dingen iets te kunnen maken.

  7. Eiwit en eidooier apart, en ook rijst kun je heel goed invriezen en later voor allerlei gebruiken.Rijst is zelfs heel erg goed om bijv nassi goreng te maken.
    Voor andere restjes artikelen zie mijn pagina
    Corrien

Geef een reactie