Tea time

alles wat u altijd al wilde weten over High-Tea en Afternoon-Tea Op het platteland in het noorden van Engeland en in Schotland wordt deze theemaaltijd high tea of meat tea genoemd. High tea moet niet verward worden met de veel luchtigere afternoon tea. High tea is een degelijke maaltijd rond de klok van zes met vooral stevige kost om de honger van de boeren die de hele dag op het land hebben gewerkt, te stillen. Het is een gezellige maaltijd met de hele familie aan tafel, waaraan ook vrienden gewoon bijschuiven. ‘High’ slaat dan ook op de ‘hoge’ tafel. De tafel staat vol simpele, eerlijke gerechten: een ham, een groot stuk kaas, een egg-and-bacon pie, roerei, rolmopsen, een schaal met tomaten en waterkers en natuurlijk brood, boter, jan en honing en een heerlijke fruitcakeAfternoon tea is een veel luchtiger gebeuren, ontstaan in het midden van de vorige eeuw. Hertogin Anna van Bedford nam in 1840 het initiatief. De lunch werd in die dagen vroeger geserveerd dan voorheen en het diner juist later. De uren tussen de lunch en het diner duurde Anna te lang. Ze kreeg rond 4 uur telkens zo’n hongerig gevoel, dat zij op een dag al haar moed bij elkaar raapte en een blad met thee, sandwiches en cake op haar kamer liet brengen. Haar honger was gestild. Anna raakte zo verknocht aan deze gewoonte dat er er ook als er vriendinnen op bezoek kwamen aan toegaf. De afternoon tea werd al snel populair. Ook koningin Victoria was gecharmeerd van de afternoon tea.In gezellige theekransjes wisselden de dames boven hun schaaltjes met cake heel discreet de opwindendste roddels uit.Tegen 1880 kleedden de dames zich speciaal voor de tea in mooie jurken. Jurken met losse tailles, zodat er ruimte was voor al het lekkers dat geserveerd werd.Na de tweede wereldoorlog is de belangstelling voor de afternoon teas wat afgenomen. Het leven werd jachtiger en er was geen tijd meer voor feesten. Bovendien heeft de zo begeerde slanke lijn roet in het eten gegooid. De afternoon tea is echt een traditie om in ere te houden. Misschien is het een idee om met uw volgende verjaardag, of welke gelegenheid dan ook eens een traditioneel Engelse afternoon tea te geven.Eigenlijk is het niets zo ontspannend als in een echte Engelse sfeer te genieten van een kopje thee.Op mijn pagina staan verschillende recepten voor de afternoon tea.

Bron:”De Engelse Tea” van Clara ten Houte de Lange

2 Reacties

  1. Mobi Management komt met de eerste mobiele website uit waarin de beste hightea gelegenheden makkelijk op uw mobiel te vinden is. Hightea.mobi is een storelocator zoals japans.mobi en cateraars.mobi

  2. Ik heb je artieltje meegenomen naar mijn pagina scone die ben ik aan het vullen met Engelse recepten dus daar past het mooi bij.

    groetjes Akke

Geef een reactie