Wij zijn gek op pasta’s. Maar volgend recept wordt toch de Hollandse pot. Recept was niet moeilijk om te maken de spaghetti carbonara even iets anders dan anders door de pancetta het was om te smullen.

1493070514-lijstje

Maaltijd voor 4 PERSONEN

400 gr verse spaghetti

2 eieren

2 eidooiers

60 gr (vers) geraspte Parmezaanse kaas

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook of poeder

200 gr pancettapeper & zout

1493068970-20170424_212039

Hulpmiddelen:

Grote pan
Braadpan
Kom

1. Kook de spaghetti  in een pan met ruim kokend water en een snufje zout.

2. Kluts ondertussen in een kom de eieren met de eidooiers en de Parmezaanse kaas. Breng dit mengsel op smaak met wat peper en zout.

3.  Snijd de pancetta in dunne reepjes.
4. knoflookteentje fijn persen of kan ook met knoflookpoeder doe ze samen met de pancetta reepjes in de pan. Bak tot de pancetta krokant is.  Met een scheutje olie niet te veel Pancetta komt al vet van uit.

5. Voeg de uitgelekte spaghetti toe aan de pancetta reepjes. Klein beetje olijf olie  in de pan doen.

6. Roer alles goed door en haal de pan dan van het vuur.

7.  Roer het eimengsel er door en serveer meteen in een diep bord.

8.  Maak het af met geraspte kaas erover heen en een beetje oregano voor versiering.

1493068949-20170424_183657