Dieetblog december 2006

Lijnen: de c is weer in de maand, de c van calorie… Het wil niet lukken met minder snoepen. Daardoor jojo ik heen en weer. Ik eet wel wat regelmatiger, maar sinds ze hier op school een bakkersopleiding hebben, en het nu tijd is om de schoolkas wat te spekken met extra inkomsten, weten ze mij te verleiden tot de koop van alles wat aan deze maand lekker is. Normaal eet ik niet zoveel sinterklaas en kerstspul, maar als de hele gang naar speculaaskruiden ruikt… spekken ze behalve de schoolkas ook mij. Goed, nog even, en dan is het over.

Van mijn goede voornemens van de vorige keer is dus niets terecht gekomen.

Ik heb vandaag gehoord dat mijn contract met vier maanden verlengd gaat worden, en daarna waarschijnlijk nog met twee of drie meer. niet slecht, zit ik hier toch nog bijna een jaar in plaats van drie maanden.

Vandaag tot nu toe redelijk gezond gegeten, zij het iets weinig, waarna ik weer bezweek voor een rolletje snoep. Dat is echt weer maanden geleden. Vanavond eet ik denk ik bobotie, dat heb ik nog nooit eerder gegeten. Eens kijken hoe dat smaakt :-)

Tot later…Geen verbetering in mijn eetpatroon. Ik snoep wat minder, eet regelmatiger, maar de uitwassen zijn heviger. Ik zie mijn gewicht een stuk meer schommelen dan normaal, en ik kom aan. Maar ik denk wel dat ik bezig ben te leren betere eetgewoonten aan te nemen. Misschien als ik eenmaal gesetteld ben op mijn werk dat de vreetbuien in aantal afnemen.

Wat ook niet helpt is dat ik nu minder tijd neem om te koken. Ik kom thuis, neem een stevige soep, wat brood, en dat is het. Om de twee of drie dagen verwen ik mezelf met een of twee chocolaatjes, meer hoef ik dan niet. Maar af en toe koop ik toch weer te veel en eet ik dat te snel op. Vandaar dat ik aankom. Twee uitersten; wat nieuw is, is dat ik periodes heb waar ik controle heb over mijn eetgedrag. Doorzetten maar…

1 Reactie

 1. Ja, het valt niet mee met de warme bakker in/op school!
  Leuk dat je nog een paar maanden onder de panne zit en zeker als je het werk nog es leuk vind ook!

  Het eeuwige gelijn en gedieet, ik werd er ook nooit goed van totdat….
  Nu lijn ik niet meer maar eet bewuster en gezond en ik mag zeggen dat het me behoorlijk goed afgaat (op een enkele uitzondering na maar ja dat mag best weleeens, niet dan).

  Gewoon stug blijven (op)schrijven wat je eet en je zult zien dat het helpt!
  W?ten we toch:-))

  Fijne avond!

  Ilonka

Geef een reactie