Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Tussenstand oktober 2006

Ik heb lang niets geschreven, het wordt weer eens tijd... Lang niets geschreven, en daar was ook wel een reden voor. Ik had iets wat sterk leek op een burnout, wat het gedeeltelijk ook was. Ik had behoorlijk wat tijd nodig om mijn energie terug te krijgen. Door beetje bij beetje de boel weer op te pakken ben ik uit het dal weten te klimmen, en het belangrijkste draait nu.

Ik heb weer werk, sinds een maand, voltijds zelfs, en dat draait behoorlijk goed. Ik heb nog wel iets van negen of tien uur slaap per dag nodig, maar ik denk snel weer in mijn ritme te komen.

Qua afvallen gaat het heel goed, zij het langzaam. Na een piek van rond de 137 kilo ben ik nu gemiddeld een klein onsje per dag aan het afvallen. Ik weet dat goed vol te houden, en ik zit nu op 126 kilo.

Wat me nu goed lukt is een stabiel eetpatroon aan te leren. Dus ik eet overdag gewoon brood met beleg en fruit, 's avonds dan meestal een beetje warm met voornamelijk groenten. Het lukt niet altijd, want ik kom vrij laat thuis, en aangezien ik ook de volgende dag vroeg weg moet, heb ik 's avonds vrij weinig tijd. Maar toch, de behoefte aan snoepen wordt steeds minder.

Ik werk nu als tweedelijner op een school in de buurt van Alkmaar. Dat bevalt prima, k heb prima collega's en het werk zelf is leuk om te doen, ook omdat het werken op een school zo zijn speciale eisen stelt. De reistijd van ongeveer een uur heen en terug neem graag voor lief. Gelukkig heb ik die richting op nauwelijks last van files.

Ik hoop het schrijven weer een beetje op te kunnen pakken, al is het nu even woekeren met de tijd en energie.Afgelopen vrijdag ben ik vanwege het veertigjarige huwelijksfeest van mijn ouders voor drie dagen naar een bungalowpark in de buurt van Westerbork - "Het Timmerholt" geweest en daar heb ik even lekker uit kunnen rusten.

De eerste drie dagen waren zwaar, ik bleef oververmoeid, maar toen ik daar vanmorgen opstond merkte ik dat de vakantie toch zijn effect had gehad. Jammer dat ik toen weer naar mijn werk moest. Volgende keer blijf ik langer, maar nu kon dat niet vanwege mijn werk.

De eerste dag bestond uit filerijden, vanaf Amsterdam tot Ermelo, en toen ik bij Horst de afslag nam om wat te gaan drinken bleek het restaurant daar op vrijdag gesloten. Gaat daar niemand op vrijdag het begin van het weekend vieren ;-)

Zaterdag werd het Orvelte, daar wil ik beslist nog een keer naar toe als het wat beter weer is. Orvelte is een plaats waar je rustig doorheen moet lopen, om alle ambachten die daar beoefend worden, mooie boerderijen en natuur te kunnen zien. Ook worden er voorlichtingen en cursussen gegeven: "Hoe wordt kaas gemaakt" en "Hoe maak ik binnen een dag mijn eigen kleding stuk". Misschien is dat laatste toch niet echt de bedoeling van de kledingwinkel.

Zondag gingen we naar het Jopie Huismanmuseum. Niet in de buurt, maar zeker de reis waard.

Met eten heb ik me aardig ingehouden, ik ben waarschijnlijk wel een of twee kilo kwijt. Ik ben benieuwd morgen wat de weegschaal aangeeft.

Home Recepten