Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Basissauzen voor bij de vis.

2 basissauzen met variaties.
100 g boter - 3 eetl. boter - zout.

Bereiden: In een steelpan 2 eetl. boter smelten.
De bloem er door roeren.
Al roerende scheutje voor scheutje ? l. water toevoegen.
Roeren tot de saus is gebonden.
De pan van het vuur nemen en de rest van de boter toevoegen.
Breng de saus op smaak met zout.
2 zakjes Hollandaise saus.

Bereiden: In een steelpan met ? l. water de saus maken volgens de gebruiksaanwijzing op het zakje.
1) Uiensaus: 1 fijngesnipperde ui - 1 uitgeperst teentje knoflook en ? eetl. dille toevoegen aan een van de 2 basissauzen.
2) Kruidensaus: 1 eetl. peterselie - 1 eetl. bieslook en 1 eetl. dille aan een van de 2 basissauzen toevoegen.
3) Tomatensaus: 2 eetl. tomatenketchup - 1 uitperst teentje knoflook en ? gesnipperde ui aan een van de 2 basissauzen toevoegen.
4) Tomaten-paprikasaus: 1 klein blikje tomatenpuree - 1? theel. paprikapoeder - 1 eetl. geraspte ui en 1 eetl. peterselie aan een van de 2 basissauzen toevoegen.
5) Tomaten-roomsaus: 2 eetl. tomatenketchup en 1 dl. stijf geklopte slagroom aan een van de 2 basissauzen toevoegen.
6) Roomsaus: 1 dl. stijfgeklopte slagroom aan een van de 2 basissauzen toevoegen.
7) Mosterdsaus: 1 eetl. grove mosterd of citroenmosterd aan een van de 2 basissauzen toevoegen.
8) Zure saus: 2 eetl. citroensap of 1 bekertje zure room aan een van de 2 basissauzen toevoegen.

Home Recepten Kookboeken