Pomo d oro 1d9aadd0-978f-480f-9db3-60b28b51cdde

 Tijdens Het Italië Evenement | Smaak & Stijl (15e editie) bij Kasteel de Haar heeft de Italiaanse ambassadeur voor de eerste maal de Pomo d’Oro kookboekenprijs uitgereikt. De verkiezing was uitgeschreven voor het beste Italiaanse kookboek, van Nederlandse bodem, van de afgelopen 15 jaar. 

De tuinen van Kasteel de Haar in Utrecht vormden op 1, 2 en 3 juni weer het enige plekje in Nederland waar je je echt in Italië voelde. Daar proefden circa 26.000 bezoekers la dolce Vita. Tijdens de jubileumeditie streden Italiaanse kookboeken, verschenen tussen 2004 en 2018, om de eer. Alleen Nederlandse kookboeken over de Italiaanse keuken deden mee.

Drie maal werd de Pomo d’Oro kookboekenprijs uitgereikt. De vakjury – Karlijn Witteveen, eigenaresse Alberto Pozzetto, Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië magazine en Sarah Puozzo, culinair redacteur South & Pepper –  gaf Florine Boucher de Pomo d‘Oro vakjuryprijs voor haar Tutto Risotto (2013). “We geloven dat zowel de beginnende hobbykok (misschien zelfs de keukenkluns) als de doorgewinterde chef het boek graag wil hebben.”, aldus de vakjury.
De Pomo d‘Oro publieksprijs ging naar La cucina verde van Miki Duerinck & Kristin Leybaert. Dit boek kreeg de meeste stemmen van de in totaal 25 inzendingen.
Antoinette Coops, auteur van Mangiamo! ontving de Pomo d’Oro all-over prijs uit handen van de Italiaanse ambassadeur en Italië evenement organisator Aris Spada in aanwezigheid van de Commissaris van de Koning Utrecht, de ambassadeurs van Amerika, Japan en Roemenië en de directeur van Kasteel de Haar. De winnende titel is toegespitst op de streekgerechten uit de Noord-Italiaanse Veneto en laat daarmee duidelijk de verscheidenheid van de wereldberoemde Italiaanse keuken zien. Antoinette’s culinaire kennis en vaardigheden maken haar tot een waardige ambassadeur van de Italiaanse keuken in Nederland.