Lichter Omslag Def

Op 24 januari verschijnt het nieuwe boek Lichter van William Cortvriendt.

In Lichter ontrafelt de Nederlandse arts op basis van honderden wetenschappelijke publicaties de echte oorzaken van vetzucht en legt hij uit hoe we wel blijvend een gezond gewicht terugkrijgen. Meer bewegen en minder eten is meestal zonder succes.

Dieetgoeroes en verkopers van dieetproducten verkondigen volgens de auteur al tientallen jaren onwaarheden over de oorzaken van overgewicht en hoe we kunnen afvallen. Ook officiële gezondheidsinstanties, artsen en diëtisten maken zich hier schuldig aan. Hun advies om meer te bewegen en minder te eten faalt in nagenoeg alle gevallen.

William Cortvriendt (1956) is arts en columnist voor onder meer HP/De Tijd. Hij schreef bestsellers op basis waarvan in 2016 de televisiereeks Hoe word ik 100 werd gemaakt.

Cortvriendt  zorgde ervoor dat de deelnemers van de televisieserie – die leden aan vetzucht en ernstige complicaties zoals diabetes en hart- en vaatziekten – binnen vijf maanden hun overgewicht verloren en vaak volledig herstelden en zich weer gezond voelden. De medicatie zoals insuline, middelen tegen hoge bloeddruk, pijnstillers en cholesterolverlagers kon worden afgebouwd of zelfs helemaal gestopt.

 

Lichter

Auteur: William Cortvriendt

Verschijningsdatum 24 januari 2018

ISBN nummer: 978 94 92798 03 9

www.uitgeverijlucht.nl