Britse topkok GORDON RAMSAY

De britse topkok verbant eigen kinderen uit zijn restaurant. London
De vier kinderen van de bekende Britse chef-kok Gordon Ramsay zijn niet meer welkom in zijn eigen restaurant, het enige in Groot-Brittanie met drie Michelin-sterren. Ramsay wil dat zijn kroost de geneugten van junkfood leert kennen.
Het restaurant in het Londense Claridge Hotel is vanaf nu verboden terrein voor de vier jaar oude Megan, de driejarige tweeling Jack en Holly en de vijftien maanden oude Matilda. “Ze komen er niet meer in voordat ze vijftien zijn”, zei Ramsay. “Ik wil dat ze weten hoe pizza’s en tosti’s smaken en dat ze niet als voedselsnobs opgroeien. Ik heb ook geen gemakkelijke jeugd gehad. Voorgerecht, hoofdgerecht en dessert waren en niet bij.” (AP)

Dagblad v.h. Noorden, vrijdag 28 februari 2003

8 Reacties

 1. twinkerbell

  2 maart 2003 at 15:18

  Tuurlijk moeten het geen voedselsnobs worden, maar dat heeft hij zelf toch in de hand, samen met zijn vrouw natuurlijk!

 2. mauritsenole92

  1 maart 2003 at 12:52

  maar een brede kijk op voedsel kan geen kwaad.

  Carla

 3. Kinderen moet je kinderen laten zijn, en af en toe met ze naar de Mc Donald gaan, ik zie het al op die leeftijd, aleen maar eten in een driesterrenrestaurant. Wat mij betreft een beetje overdreven al is het restaurant dan toevallig van papa.
  Wel af en toe naar een leuk restaurant, zo leren ze vanzelf de culinaire genoegens kennen. En een kindermenu zou van mij ook gerust mogen af en toe.

  Ik begrijp G.R. heel goed, ik wil onze kinderen hier ook niet te vaak aan de bar hebben zitten ;-)

 4. Misschien vond hij ze ook wel lastig en heeft hij gewoon een reden gezocht om ze niet in zijn restaurant te hebben.Zeker angst voor zijn vrouw,haha.

 5. op smulweb dan zo druk over. Zelfs een topkok erkent dat fast food zijn plaats heeft ingenomen in het dagelijkse leven van de moderne mens. Waarbij ik niet wil zeggen dat het dagelijkse gebruik gezond is en geen problemen op levert op den duur, maar af en toe een burger of pizza is dus geen heiligschennis, weer een opluchting.

 6. recensies_van_bert

  3 maart 2003 at 17:36

  .vind ik het wel verstandig. Nijn vader was wijnkoper en kreeg veel moois voor niks. Dat dronken wij op zondag. In die tijd dus: louter Grote Wijnen (hij kreeg eens 24 L’Angelus, en regelmatig een Yquem, zelfs Petrus is wel eens komen binnenrollen). Een van mijn heldhaftigste daden ooit, zo rond mijn 17e: Pa, laat ons toch eens gewone wijn drinken! Heeft gewerkt. Bert.

 7. paulbrussel

  3 maart 2003 at 11:47

  onrustbarend staaltje van slechte journalistiek! Ten eerste: Gordon Ramsay is beslist niet het enige ***-restaurant van de UK. En ten tweede: het restaurant in het Claridge’s Hotel staat weliswaar onder supervisie van Ramsay, maar is in het bezit van ‘slechts’ een Michelinster…

Geef een reactie