Aardappelpuree uit de oven

Aardappelpuree kan in heel veel gerechten worden gebruikt. Het kan makkelijk gemaakt worden en met allerlei ingrediënten gecombineerd worden. Je kunt de aardappelpuree maken uit aardappels, boter en melk, om dit op smaak te brengen kan er zout, peper en nootmuskaat aan toegevoegd worden, dit is een standaard aardappelpuree recept.Je kunt het recept ook uitbreiden in allerlei vormen, enkele vormen hiervan zijn aardappelpuree spinazie, aardappel ovenschotel, aardappel crème fraiche, enz.

Ook aardappelpuree uit de oven is een populair gerecht en is het de basis voor stamppot.

Zelfs kunnen er aardappelkroketjes worden gemaakt van aardappelpuree. De aardappelpuree invriezen is ook een optie, zo blijft het langer bewaard en kan makkelijk weer opgewarmd worden. Aardappelpuree is niet alleen lekker maar ook gezond, zo bevat aardappelpuree vitaminen B en C maar ook kalium en voedingsvezels.

 

Een klassiek recept van aardappelpuree uit de oven:

De ingrediënten

1 kilo aardappelen
Melk
Boter
Zout
Peper
Nootmuskaat

 

Bereidingswijze

Schil 1 kilo aardappelen en verwarm hierna de oven voor op 200 graden.

Pureer de aardappels met wat melk en boter.

Hoe meer melk je toevoegt hoe dunner de puree word, doe dit naar eigen smaak.

Voeg hierna wat zout, peper en nootmuskaat toe, ook dit kan naar eigen smaak.

Pak nu een ovenschaal en doe alle aardappelpuree hier in. Strijk dit netjes glad en bestrooi de puree met paneermeel en leg hierop 4 klontjes boter.

Doe nu de ovenschaal in de oven en bak deze ongeveer 10 tot 15 minuten.

Hou de aardappelpuree in de oven goed in de gaten, het paneermeel kan verbranden. Als dit het geval is moet jeu de aardappelpuree uit de oven halen.

Natuurlijk kun je dit recept ook maken met plakjes aardappel, hoewel het dan eigenlijk een aardappelgratin is, omdat het niet met aardappelpuree gemaakt wordt. Maar minstens wel net zo lekker.