war zijn michelin sterren waard

Dit gaat ovwe de ervaringen met de beroemde sterren in mijn leven- 1) ***

De eerste keer was in november 1983, ter gelegenheid van mijn vaders 65e. Ik had hem een boek geschenkz met alle destijds 13 Franse +++. Reataurants en de uitnodiging te gaan eten bij het restaurant van zijn keuze Hij koos de Freres Troisgros in Roanne buven Lyon.. De aankomst met een stuk of 20 jonge mannen  voor de parkeerplaatsen. Het menu dat ik mijn vader verkopen moest want hij had het niet zo op menuutjes. 330 FF is 100 gulden, 5 gangen van het allerfijnste daarvoor.

10 jaae later, met Kri nu. Samen met Kölner vrienden naar Comme Chez Soi in Brussel. Destijds als beste restaurant van de wereld beschouwd. Valet Parking, eng op elkaar, maar een show zonder weerga.  Heek simpele dingetjes op tafel, maar steeds meer en luxer. Je wilt een sigaret opsteken? Er is een vuurtje. Je wilt naar het toilet? Iemans weet het en begeleid je. Eten? Heer0lijk maar ik weet het nietmeer.

Weer10 jar later: 1e NL-3 sterren: Parkheuvel.
ik kruis op met Carla van Schelven.. Het was weg lekker, en aangenaam. Maar de sleutels van mijn Audi A6, een week oud, kwamen niet terug. De  truttebel van ABN AMRO, met de raxi gekomen, had zegraag aabgenomen en was met Taxi verdwenen. Nooit excuses ervaren.

De Librije
eerste keer, met clibje. 10 gangen. Makreel hoe het ook kan. En Amarone.. Dat kende ook die *** van een Paukbrussel nog niet. Het was geweldig, maar de eerste keer dat ik meemaakte dat het Paul nooit genoeg is.
tweede keer, met kri. Haar jurk was niet helemaal dicht, Therese zag het en verbeterde dat. Er valt niet meer over te praten.

Nummer 5, Oud Sluis
Ik stond op de rand van een faillissement, kwam onderweg bij Braunschweig in een dubbele file die me 5 uur kostte, en verloor paspoort en daarin het gereserveerde geld.. Kwam daardoor te laat aan in Aluis.  Toen is het natuuurlijk fout gegangen. Breekpunt? Voor mij toen een tweede sterrenresto getestet werd.

Wordt vervolgt.

 

2 Reacties

  1. Laat het vervolg maar zitten.

  2. ach, vervolg maar niet

Geef een reactie