Daten is altijd spannend en al helemaal wanneer het een eerste date betreft. Heb je niet zoveel zin in een restaurant of elkaar moeten overschreeuwen in een bar of club, dan bij je thuis koken voor je date natuurlijk ook een leuke optie. Maar natuurlijk wil je wel een goede indruk maken met je zelfgemaakte maaltijd! Wat kook je dus het beste voor de eerste date?

Vraag wat de ander niet wil of mag eten

Wanneer je date vegetariër is en je spareribs op tafel zet moet hij of zij wel over een gezonde dosis humor beschikken om de avond nog tot een goed einde te kunnen brengen. Informeer dus altijd even of je date bepaalde dieet voorkeuren of zelfs een voedselallergie heeft. Ook als je date alles mag en lust staat het natuurlijk altijd goed om ernaar te vragen.

Ga voor licht verteerbaar eten

Een verzadigd gevoel na een maaltijd kan soms heerlijk zijn, maar als je te zware kost op tafel zet tijdens een eerste date is dat vaak iets teveel van het goede. Zorg dus dat je nog even elegant van tafel op kunt staan als je bent gaan zitten door een licht verteerbare maaltijd op tafel te zetten.  Hou ook de porties aan de bescheiden kant zodat je date zich niet verplicht voelt tegen heug en meug alles op te eten.

Liever geen bonen of knoflook

Behalve zwaar tafelen vermijden zul je waarschijnlijk ook geen ingrediënten willen gebruiken waar het lichaam van slag van raakt. Ook al merk je de geur van knoflook of uien minder snel wanneer je het zelf ook hebt gegeten, je moet er nog altijd van houden. En je weet tenslotte maar nooit of de date tot een innige zoenpartij zal leiden. Omdat bonen ook een behoorlijke impact op je spijsvertering kunnen hebben zou genoeg reden moeten zijn om ook die te vermijden.

Kies een maaltijd die makkelijk te nuttigen is

Niet alleen licht verteerbaar eten is een goede keus, ook iets serveren wat je zonder al teveel moeite op kunt eten is natuurlijk altijd fijn. Dus geen geklungel met stokjes als je Chinees kookt of zo gracieus mogelijk proberen kippenpootjes af te kloven. Probeer ook eten te vermijden dat makkelijk tussen je tanden blijft hangen. Het laatste wat je van je date wilt horen als je breed lachend wat vertelt is dat je een groen sliertje tussen je tanden hebt zitten.

Koken tijdens je eerste date

Voor het eerst koken voor de persoon met wie je aan het daten bent blijft altijd spannend. Daarom hebben we hier ook nog wat aanvullende tips waarmee je de date in goede banen kunt leiden:

  • Kies iets uit wat je al een keertje hebt gemaakt. Experimenteren kun je beter bewaren tot een moment waarop het iets minder erg is als het niet lukt.
  • Als je niet zo zeker bent van een bepaald recept kun je het natuurlijk ook het beste al van tevoren een keertje klaarmaken.
  • Uren in de keuken staan zit je vast niet op te wachten, tenzij je natuurlijk samen aan de slag kunt met de maaltijd. Zorg dan natuurlijk voor een lekker drankje om af en toe van te nippen.
  • Als je het bereiden van de maaltijd inderdaad onderdeel wilt maken van de date, zorg dan dat de ander ook wat te doen heeft. Zoals bijvoorbeeld het snijden van de groente.

Zelf uit eten bij je date?

Ga je niet zelf de thuiskok uithangen maar wil je date voor jou een lekkere maaltijd bereiden? Dan is het natuurlijk een leuk gebaar als je een cadeautje meeneemt voor de kok. Wat kun je het beste geven als je een oogje op iemand hebt maar hem of haar nog niet door en door kent? Als je nog geen idee hebt doe dan hier inspiratie op voor de leukste cadeaus tijdens een eerste date.