Afvallen gaat soms supersnel en soms tergend langzaam. Hoe komt dat? En wat kun je verwachten? Wie begint met een dieet, zal in het begin vaak snel afvallen. Dat komt omdat je in het begin wat extra vocht verliest. Wel kun je in de eerste week last hebben van een hongerig gevoel. Hou vol! Je lichaam moet gewoon even wennen aan het lijnen. Het hongergevoel zal beslist minder worden.Als je lijnt volgens de regels van het Slim-Fast plan of iets dergelijks, zul je gemiddeld een halve tot een hele kilo per week verliezen. Als je flink te zwaar bent, zul je waarschijnlijk wat meer afvallen. Als je niet heel veel te zwaar bent, of als je al vaker op dieet bent geweest, zal het tempo wat lager liggen.Er zijn weken waarin het afvallen niet zo goed lukt. Omdat je niet zoveel hebt gesport, of omdat je een feestje hebt gehad. Vrouwen kunnen vlak voor de menstruatie wat extra vocht vasthouden. De kunst is dan om de moed niet op te geven! Laat je weegschaal niet je humeur verpesten. Uiteindelijk zal je gewicht weer dalen.Na een tijd lijnen, kun je soms op een bepaald gewicht blijven “hangen”.

Is dit gewicht een paar kilo boven je streefgewicht? Misschien is dit dan wel het gewicht dat goed bij je past! Waarom niet tevreden zijn met dit resultaat? Probeer dit gewicht eens een tijdje vast te houden.

Ben je nog lang niet in de buurt van je streefgewicht? Probeer of je met een tijdelijke extra inspanning, bijvoorbeeld wat extra sporten of extra slanke maaltijden, weer je gewicht “in beweging” krijgt.

Succes!