Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Smulkrantjes kookclubrecept

RECEPT VAN DE KOOKCLUB VAN 17-5-2005 TOT 28-5-2005

In de periode van 17-05-2005 tot 28-05-2005 was gekozen voor mijn recept van de Krokante schnitzels met een ham-kaaskorstje.

Ik had in een boekje met AD-recepten van Hans Belterman al vaker schnitzels uit de oven gemaakt. Het recept daarvan was dat je de schnitzels eerst moest voorbakken, daarna bestrooien met kaas en geraspte oud witbrood en dan in de oven. Ik ben aan het experimenteren gegaan. Toen ik een keer weinig tijd had heb ik de schnitzels een keer niet voorgebakken. Ik vond het resultaat prima. Doordat mijn nichtjes die regelmatig bij ons eten en dol zijn op ham en kaas ben ik daarmee gaan experimenteren. En zo kwam ik van lieverlee op dit restultaat.

Er was behoorlijk veel belangstelling voor het recept en ik kreeg veel reacties. De meeste reacties waren erg positief. Dat vond ik erg leuk. Maar iedereen heeft een andere smaak en kreeg ik ook paar reacties van mensen die het niet lekker vonden.

De reacties waren onder meer:

*Ikzelf en mijn kinderen vonden het lekker,mijn man heeft zijn snitzel verdeeld onder ons drieen,hij vond het dus niet lekker.

* Het was heerlijk! Ik heb uitgebeende dunne haaskarbonade gebruikt en de helft van de ham in plakken gesneden en met deze de vlees mee gevuld. We ga het zeker weer eten.Een dikkke 8 voor deze recept. Bedankt! Deon

*Hoi, afgelopen di. je recept gemaakt. De smaak was erg lekker. Ik heb alleen wat meer koffieroom gebruikt,(4el), en ik vond de wijn wel wat veel maar die is zelf te verminderen.De laatste paar min. heb ik het nog even onder de grill gezet voor een extra knapperig korstje. Voor herhaling vatbaar.

*Gisteren deze heerlijke schnitzeltjes gegeten. Was een succes. Die houden we erin!

*Gisteren gemaakt en het was erg lekker. Ik heb in plaats van paneermeel broodkruimels gebruikt want paneermeel kan je hier in Australie niet krijgen. Daardoor was het niet knapperig, want het brood had alle wijn opgezogen, maar ik was ook het klontje boter vergeten. Nog steeds heel erg lekker! Ga ik zeker vaker maken. Een aanrader!

*Mijn man vond het heerlijk, net zo lekker als jouw recept van gehaktballen gevuld met kaas en prei,groetjes carla

*Vandaag je recept gemaakt zoals het er stond.Het was erg lekker zelfs mijn zoon heeft de hele schnitzel opgegeten terwijl hij normaal van alles de helft wil.De wijn zorgde voor een lekkere smaak en voor de sappigheid van het vlees.We houden deze erin.Groetjes Anne-Mieke

*Gisteravond dit recept gemaakt. De enige wijzigingen tov het originele recept waren dat ik glutenvrij paneermeel heb gebruikt en het zout heb weggelaten. Het was erg lekker alleen het vlees was iets aan de droge kant geworden. Misschien de volgende keer wat korter in de oven. Maar verder was het verrukkelijk ! Bedankt

*We vonden de schnitzels erg lekker, ze waren lekker knapperig en het mengsel erop lekker smeuig. De schnitzels waren alleen wwel droog geworden, maar dat was mijn eigen schuld, ze waren veel te dun. Dus dan weet ik dat voor de volgende keer, want ik maak ze zeker nog es! Ik heb aan het mengsel trouwens nog een uitgeperst teentje knoflook toegevoegd! We hebben het met lekker gekruide krieltjes en salade gegeten. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm! Mijn complimenten!

*Ik heb het recept eerst gehalveerd(zijn maar met zijn tweetjes). En ik heb de mosterd weggelaten.

Ook heb ik de zout weggelaten.

De schnitzels waren heerlijk sappig.

Ik heb er aardappelkroketjes en spercieboontjes bij gegeten.

Er werd meteen gevraagd of we dit nog eens konden eten. En dat is een groot compliment, want mijn vriend is een moeilijke eter. Groetjes Sonja

*Vandaag hebben we je recept gegeten. Wij vonden het heerlijk smaken. De oventijd was goed, het vlees was lekker mals maar ik had ook niet van die hele flinterdunne schnitzels. We hebben er broccoli en aardappelpurree bij gegeten. De vriend van Maria(roxy-floxsy) kwam na het eten binnen en riep al vanuit de hal, wat ruikt het hier lekker, maar hij vond de hond in de pot. Bedankt voor je recept, we hebben lekker gegeten.

*Zoals op het plaatje kreeg ik het echt niet.

niks krokant bruin korstje. Erg kazerig en de schnitzel was taai met de aangegeven tijd.

Dit maak ik nooit weer op deze manier

*De schnitzel heb ik vervangen door plakken verse seitan. De koffiemelk heb ik vervangen door soja cuisine. De hamreepjes heb ik vervangen door grof gehakte amandelen. De kaas heb ik vervangen door Yakso-cheddar-style. Het klontje bovenop is natuurlijk plantaardige margarine geworden.

Ik vind de bereiding (olie met wijn en in mijn geval soja cuisine) echt een uitvinding! Hier was ik nog niet op gekomen.

*Dit heerlijke recept had ik al eerder ontdekt en het komt bij ons al vaker op de tafel. Een aanrader om een keertje te maken. Groetjes Moniek

*Al de tweede keer dat ik het recept maak,is erg lekker nog bedankt,groetjes John,(slowfoxfood)

*Vandaag je recept gemaakt,ik had 2 snitzels (we zijn met z'n tweetjes) maar ze waren behoorlijk aan de maat. Ik heb sherry gebruikt en wat meer kaas en ham (dan de helft van de ingredienten). Ook moest ik het wat langer in de oven laten staan (omdat de snitzels groot waren denk ik). Verder smaakte het perfect en dit recept hou ik erin! We hebben het gegeten met gebakken krieltjes en sla met feta,olijven enz. Heerlijk.

Groetjes, Louise

*Een heerlijk recept.

We hebben het gisteravond gegeten.

Ik heb wat minder mosterd en meer kaas gebruikt, en de ham weggelaten. De tijd klopte perfect, en de kaas was lekker licht bruin geworden. Kortom, voor herhaling vatbaar.

BEDANKT VOOR AL JULLIE REACTIES !! IK VOND HET ERG LEUK DAT EEN RECEPT VAN MIJ WAS GEKOZEN. LEUK DAT HET OVERGROTE DEEL VAN DE REACTIES ZO POSITIEF WAS.

Home Recepten