Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

FEESTJE MET MEDITERRAN BUFFET VOOR 30 PERSONEN


Mijn schoonzusje werd 60 jaar. Een reden voor haar dochters om haar te verrassen met een feestje.

Natuurlijk bood ik aan om voor borrelhapjes, een buffet en taarten te zorgen.

Wat ik heb gemaakt en de recepten vind je in het artikel.

Mijn nichtjes zouden zorgen voor uitnodigingen, versiering en natuurlijk dat het feestje een echte verrassing zou worden.
Voor het buffet kozen mijn nichtjes voor een Mediterran buffet, dus gerechten uit de landen rond de Middellandse zee.

Ik wilde zelf tevoren alles bij mij thuis voorbereiden.

Na afloop zou ik alle schalen en pannen weer vuil mee naar huis nemen. Verder hebben we plastic bestek en borden gebruikt en voor de koffie kartonnen koffiebekers. De drankje werden uit glazen gedronken.

Rekening houdend met hoe ik een en ander daar kon verwarmen en warm kon houden kwam ik tot de volgende gerechten:

Borrelhapjes:

- Zoute koekjes en pinda’s gekocht

Zelf gemaakt:

- Croissantrondjes

- Gevulde bladerdeegrondjes met saucijzenvlees

- Gemarineerde knoflook-olijven

Het Buffet

- Italiaanse tomatensoep met mascarpone, pesto en gerookte kipfilet

- Gevuld gehaktbrood met prei, roomkaas en gedroogde tomaten

- Griekse gehaktballetjes

- Salsa

- Tzatziki

- Boeuf Bourguignon

- Kipfilet met tomatenroomsaus

- Bolognese hartige taart

- Italiaanse rijst met courgette, gedroogde tomaten, pesto en gerookte kiptfilet -

- Gerookte zalmrol

- Eiersalade met gerookte zalm

- Aardappelsalade met vleeswaren

- Griekse salade

- stokbrood en knoflookbrood

Taarten bij koffie en/of thee

- Chocolade-Espresso-crème-taart

- Appeltaart met custard en boerenjongens

- Mascarpone-kruimeltaart met pruimenjam en perziken

Hoe ga ik het allemaal doen?:

Voor het warm houden van de gerechten was ik (mede door de hulp van de buren) in het bezit van:

- au-bain-marie bak, waarin 3 gerechten warm gehouden konden worden

- elektrische soeppan voor

- elektrische réchaud

- combi-oven

- 5 gaspitten

Nodig voor het buffet:

- Broodmandjes voor stokbrood

- (Plastic) Bestek

- Borden

- Koffiebekers lepeltjes

- Broodplank en Broodmes voor het stokbrood

Voor het feestje had ik een heel organisatieplan opgesteld, zodat ik al snel kon beginnen met de voorbereidingen.

Enkele dagen tevoren:

- Tomaten-roomsoep maken en in een paar bakken invriezen (gemakkelijker ontdooien)

- Voorgebakken stokbroden kopen

- Bladerdeegrondjes maken en invriezen (diepgevroren meenemen)

- Croissantrondjes maken en invriezen (diepgevroren meenemen)

- Griekse gehaktballetjes maken en invriezen

- Gevulde gehaktrol maken en invriezen

- Boeuf Bourguignon maken en invriezen

- Kip in tomatenroomsaus maken en in ovenschaal invriezen

- Bolognesetaart bakken in stukken snijden en invriezen

- Kaartjes maken met opschrift van de gerechten

- Knoflookolijven marineren

2 dagen tevoren:

- Soep uit vriezer halen

- Boeuf Bourguignon uit vriezer halen

- Starten met de Gerookte zalmrol

- Appeltaart bakken

- Mascarponetaart bakken

- Italiaanse rijst maken

- Kip in tomatenroomsaus uit vriezer halen, in ovenschaal meenemen

1 dag tevoren:

- Gehaktrol en gehaktballetjes uit vriezer halen

- Zalmrol afmaken

- Aardappelsalade maken

- Soep afmaken met gerookte kipfilet, pesto en mascarpone

- Chocolade-espressocrème-taart maken

- Sla voor garnering wassen

- Tzatziki maken, direct in glazen schaaltje doen, zo meenemen

- Salsa maken, direct in glazen schaaltje doen, zo meenemen

Dag van het feest:

- Gehaktbrood in plakken snijden, op schaal garneren

- Zalmrol in plakken snijden, op schaal garneren

- Griekse salade maken. Dressing apart meenemen

- Tomatensoep in pan meenemen

- Boeuf Bourguignon in pan meenemen

- Aardappelsalade garneren met vleeswaren, tomaat etc., op schaal garneren

- Eiersalade maken, op schaal garneren

- Bolognesetaart bevroren meenemen

- Bladerdeeg- en croissanthapjes uit vriezer halen en bevroren meenemen.

Recepten:

Borrelhapjes:

Verrukkelijke-borrelhapjes-met-croissantdeeg

Heerlijke-gevulde-bladerdeegrolletjes

Olijven-in-pittige-knoflookmarinade

Buffet:

Italiaanse-tomatensoep-met-mascarpone-en-pesto

N.B. Van deze soep heb ik 4x de hoeveelheid gemaakt en er nog plm. 400 gram kleingesneden gerookte kipfilet aan toegevoegd.

Gehaktrol-gevuld-met-kaas-prei-en-gedr-tomaten

Elinika-keftedakia-griekse-gehaktballetjes

Heerlijke-chili-en-paprika-salsa

Tzatziki

Boeuf-bourguignon-rundvlees-in-rode-wijn-

Dubbele hoeveelheid van dit recept gemaakt

Kipfilet-in-tomatenroomsaus-uit-de-oven

Bolognesetaart

Italiaanse-rijst-met-courgette-en-gedroogde-tomaten

3x de hoeveelheid van dit recept gemaakt.

Mmmmgerookte-zalmrol-met-spinazie-en-kaas

Eiersalade-met-gerookte-zalm-creme-fraiche-en

Aardappelsalade-a-la-petra

Griekse salade:

(Tomaten, ui, komkommer, paprika, zwarte olijven en feta- kies zelf de hoeveelheid!) met een dressing van:

2 eetlepels witte wijnazijn

6 eetlepels olijfolie

1 eetlepel honing

½ eetlepel gedroogde oregano

Goed door elkaar kloppen en vlak voor het opdienen door de salade doen.

TAARTEN:

Helaas tijdens het feestje vergeten foto’s van de taarten te maken. De appeltaart stond al op internet. Van de chocolade-espresso-crème-taart

Voorlopig even de foto uit het tijdschrift gescand. De mascarpone-taart is hetzelfde alleen voor het feestje met pruimenjam in plaats van frambozenjam en er zaten nog schijfjes perzik in de taart meegebakken. De recepten zijn zoals ik de taarten gemaakt heb.

Chocoladeespressocremetaart

Appeltaart-met-boerenjongens-en-custard

Mascarponestreuselkuchen-mascarponekruimeltaart-

Deze taart dus voor het feestje met pruimenjam en schijfjes perziken!

Home Recepten Kookboeken