Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Linken op SmulWeb

Hoe een link te maken naar bijvoorbeeld een recept of een ingezonden artikel op het SmulWeb?

Een bijdrage van LexOlogics Introductie

Wanneer we op een willekeurige pagina op het SmulWeb op een link klikken (voorbeeld: "eigen homepage"), verspringen we naar de pagina die achter de link zit verwerkt (je "eigen homepage" in dit voorbeeld).

Klik je bijvoorbeeld vanaf je eigen SmulWeb pagina op een van je recepten (rechts in het menu), dan wordt dat recept weergegeven.

Door nu niet met de "linker-muis-toets" te klikken op de link maar met de "rechter-muis-toets", opent een venster (popup-menu) met daarin verschillende opties.

Je kan nu op 2 manieren te werk gaan (*):

1) Kies in het "popup-menu" voor "eigenschappen" en kijk eens naar de regel: "Adres (URL)" regel.

Door deze regel te markeren (linker-muis-toets ingedrukt houden op eerste letter en daarna slepen tot het einde van regel) kan het "adres" gekopieerd worden naar het "klembord" van Windows (rechter-muis-toets in de blauw gemarkeerde regel en kopieeren kiezen).

2) Kies in het "popup-menu" voor "Snelkoppeling kopieren".

Op "klembord" van windows staat nu het "adres (URL)" opgeslagen en kan nu uitgelezen worden met "plakken" en/of "CTRL V".

(*) Soms werkt de eerste manier niet en soms de tweede manier niet. In dat geval werkt altijd wel 1 van de 2 manieren. Gewoon beide manieren uit proberen.

Waar zijn we gebleven

Laten we als voorbeeld nemen de link "eigen homepage". Als we deze link kopieren naar het "klembord" zal het "klembord" de volgende regel opslaan: "https://www.smulweb.nl/smulweb_leden/plsql/alg.selflink".

Deze regel zal het inlogscherm van het SmulWeb laten zien.

Wanneer je nu een "artikel" opgeeft en in de "paragraaf" tekstruimte de volgende code intypt:

Eigen homepage

zal in het artikel een link worden gemaakt naar de "eigen homepage" (inlogscherm) van het SmulWeb.

Conclusie

Dit was maar een voorbeeld want het heeft geen zin om je "eigen homepage" vanuit een artikel aan te roepen, maar ik hoop dat het duidelijk heeft gemaakt hoe je een link uit kan lezen, kan kopieren en deze gebruikt in een "tekstruimte" bij het invoeren van bijvoorbeeld een artikel.

Zodoende kan je vanuit een "artikel" verwijzen naar een "recept" en andersom. Ook kan je verwijzen naar "artikelen" en/of "recepten" van andere SmulWebbers.

Tot slot

Succes met het maken van linken binnen het SmulWeb en mocht je nog vragen en/of op- aanmerkingen hebben, laat het mij dan weten via mijn email Lex Boerhoop.

Home Recepten