Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Smulweb BBQ menu: stoer en basic barbecueën

Goed eten is buiten eten. Het is barbecue seizoen,dus het is tijd om inspiratie op te doen voor stoere barbecue gerechten. Tegenwoordig is barbecueën niet alleen een stuk vlees op de BBQ leggen. Er is zoveel meer mogelijk! Maar wat zet je dan allemaal op tafel? Smulweb helpt je met het ultieme stoere BBQ menu. Jij hoeft alleen nog maar de boodschappen te doen en het lekker op te eten natuurlijk.

Spareribs

Lekker vlees mag niet ontbreken

Voor een geslaagde barbecue, heb je een aantal dingen zeker nodig. Om te beginnen haal je een lekker stukje vlees bij de slager of de supermarkt.Geef heel gemakkelijk je eigen smakelijke draai aan je vlees door een heerlijke marinade. Of kies eens voor het ultieme barbecue gerecht: spareribs. Heerlijk gemarineerd in een zoetzure marinade en zo gegaard dat hij van het bot af valt.

Voor de afwisseling: een stukje vis

Wissel af er zorg dat er voor ieder wat wils is. Vis is namelijk ook lekker op de BBQ! Zeker als je er voor kiest om vispakketjes te maken. Neem een witte visfilet naar keuze, zoals kabeljauw, schelvis of zeewolf. Net wat je lekker vindt! Leg de vis op een folievel en leg er de andere ingrediënten bij. Laat de vis ongeveer 15 minuten gaar worden op de BBQ. Als je vis klaar is kun je de folie verwijderen en kun je het heerlijke stukje vis aftoppen met wat ringetjes lente-ui voor extra smaak. Serveer met een glaasje witte wijn en wat stokbrood. Soms kan simpel zó lekker zijn!

Vispakketjes

 

De sausjes

Op zoek naar een lekker sausje voor bij het vlees of de vispakketjes? Je kunt natuurlijk naar de supermarkt gaan en daar sausjes en dips halen. Maar hoe lekker is het om je zelfgemaakte saus te serveren! Deze drie klassiekers kun je makkelijk zelf maken.

En wij beloven je, als je eenmaal zelf deze sausjes heb gemaakt, wil je nooit meer anders! Bovendien kun je de barbecuesaus ook prima gebruiken om een stukje vlees in te marineren voordat je het op de barbecue legt.

Het ultieme bijgerecht: pastasalade

Een bijgerecht dat niet mag ontbreken bij een barbecue, is een goede salade. Met salade kun je eindeloos variëren. Ga voor een klassieke ceasar salad, salade caprese of aardappelsalade. Die zijn altijd goed voor tijdens het barbecueën. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een pastasalade. Ook hier kun je veel kanten mee op.Je kunt ervoor kiezen om deze koud te serveren, of je kunt de pasta na het koken direct bij de salade voegen, zodat er een lauwwarme pastasalade ontstaat. Je hebt dus veel vrijheid bij het maken van dit bijgerecht. Probeer eens deze koude pastasalade met tonijn. Een simpele maar lekkere salade die snel op tafel staat. Én als je extra veel maakt, kun je er de dag erna ook nog van eten!

Pastasalade tonijn

Groenten grillen

Op de barbecue kan natuurlijk meer dan alleen vlees of vis. Groenten kun je heel gemakkelijk grillen. De meeste groenten profiteren enorm van de directe hitte en worden wat zoeter. Je wil natuurlijk dat de binnenkant zacht wordt en de buitenkant knapperig. Ter voorbereiding is het belangrijk dat de groenten schoon en droog zijn en dat je de groenten in stukken snijd van gelijke dikte. Daarna smeer je de groenten in met wat olijfolie. Qua kruiden kun je het zo gek maken als je zelf wilt. In principe is wat peper en zout genoeg, maar wat knoflook of rozemarijn is ook aan te raden. Deze maiskolven zijn perfect voor op de BBQ en extra lekker door het Mexicaanse tintje.

Maiskolven

En dan nog: het toetje!

Een lekker dessert natuurlijk niet ontbreken. Op een zomerse dag kies je vaak voor een ijsje als dessert om af te koelen. Maar als je op zoek bent naar een friszoet dessert voor in de zomer, moet je dit echt proberen. Maak eens aardbeien van de barbecue met pure chocolade en marshmallows! Snijd alle ingrediënten op stukjes, verdeel over aluminiumfolie, vouw dicht en leg de pakketjes 6-8 minuten op de barbecue. Schep de aardbeien in glaasjes en halveer nog een aantal aardbeien ter garnering. Dit nagerecht valt ook in de smaak bij de kids!

Aardbeien van de bbq

Stay hydrated: de drankjes

Om de barbecue compleet te maken, wil je natuurlijk ook wat lekkers te drinken. Bij het warme weer is een wit wijntje, een rosé of een koud biertje natuurlijk altijd goed, maar als je wat meer wil uitpakken kies dan voor Sangria. Dit Spaanse drankje is de perfecte afsluiting van een zomeravond. De basis bestaat uit rode of witte wijn op smaak gebracht met vruchten. Meng de ingrediënten in een karaf of kan, voeg veel ijs toe en serveer in mooie wijnglazen.

Sangria

Na het lezen van dit blog heb je alle benodigdheden voor een avondje basic barbecueën. Ook met deze basics kun je eindeloos variëren. En zeg nu zelf, wat is er beter dan een lekker stukje vlees op de barbecue?! Laat je inspireren door de BBQ pagina van Smulweb voor meer heerlijke recepten.

Home Recepten