Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

peren speculaas taart

speculaas peren taart speculaas peren taart

https://gerechtenweb.blog/2019/10/10/speculaas-peren-taart/

Deze speculaas peren taart is een typische herfsttaart, vanwege de peren die nu volop in het seizoen zijn. Tegelijk is het ook typisch Belgisch zou je denken: Belgie is een belangrijke perenproducent, getuige daarvan de crisis waarin de fruitkwekers verzeild geraakten toen ze plotseling niet meer naar Rusland konden exporteren vanwege de economische sancties.

En natuurlijk zijn de speculaaskoekjes van Lotus ook een heel belangrijk en bekend export product. Ik verheug me elke keer als ik bij mijn koffie in Duitsland een speculaasje van Lotus krijg. Ondertussen genieten deze karamelgebakjes in het buitenland grote faam. Daar zijn ze dikwijls onder de naam “Biscoff” bekend. Ik zie ze dan ook regelmatig opduiken in internationale foodblogs, zeer tot mijn vreugde natuurlijk.

Zo ook in dit geval, de inspiratie voor deze typisch Belgische taart heb ik namelijk in Slovakije gevonden, op de blog van Blondie-ish at kitchen. Dit is een van mijn favoriete foodblogs. Daarom wil ik hier ook even de Slovaakse naam van deze taart vermelden: Hruškový tart s karamelovými lotus sušienkami.

https://gerechtenweb.blog/2019/10/10/speculaas-peren-taart/

speculaas peren taart speculaas peren taart

Home Recepten