Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Overzicht belangrijkste superfoods

Superfoods

Een steeds vaker gehoorde term; superfoods. Wat zijn het en wat doet het voor je lichaam? Een kort overzicht van de belangrijkste superfoods. Acai

De Acai bes is afkomstig van de Acai boom die groeit in de Amazoneregenwouden in Brazilië. De bes zit vol antioxidanten, aminozuren en omega 3-6-9. De bessen zijn goed voor de lijn; het verhoogt je metabolisme én houdt je jong. Acai extract zou kankercellen kunnen vernietigen.

Cacao

Cacao wordt gemaakt van zaden uit de peulen van de cacaobomen. Het beval veel flavonoïden, die je lichaamscellen beschermen en ontstekingsremmend werken. Een stukje pure chocolade is dus ook een superfood! Let wel op dat het een hoog percentage cacao bevat, meer dan 65 procent.

Camu Camu

De Camu Camu vrucht komt uit Peru en zit bomvol vitamine C en anthocyanine, een natuurlijk antioxidant. Daarnaast bevat het Ijzer, Kalium, mineralen en aminozuren.

Chia Zaad

Ciazaad is afkomstig uit Mexico waar het al duizenden jaren geleden gebruikt werd door de Azteken en de Maya’s. Chiazaad zit vol proteïne, antioxidanten, vezels en omega 3 vetzuren. Het geeft uithoudingsvermogen en voorkomt een hongergevoel. Het voorkomt hart- en vaatziekten en is goed voor de lijn omdat het langzaam wordt verteerd en je bloedsuikerspiegel constant houdt.

Chlorella

Een groene alg die zich bindt aan zware metalen in het lichaam, een echte ontgifter. Chlorella wordt veelgebruikt in Japan. Het bevat veel vitamines en mineralen, aminozuren en chlorofyl.

Goji

De Gojibes groeit in het Himalaya gebied bij Mongolië, Tibet en China. De bessen zitten vol met antioxidanten, aminozuren, vezels en vitamine C. In de Chinese geneeskunde wordt de bes al reeds lange tijd gebruikt. Ze helpen bij het afvoeren van vet en helpt bij het verlagen van de cholesterolspiegel.

Maca

Maca ziet eruit als een grote radijs en groeit op de Peruaanse Andes. Het groeit op grote hoogte en op een mineraalrijke bodem. Het draagt bij aan een vitaal lichaam en verbetert je uithoudingsvermogen. Daarnaast heeft het een libido verhogend effect en zou helpen bij het zwanger worden.

Tarwegras

Tarwegras is rijk aan vitamine A, Cholorofyl en antioxidanten. Tarwegras helpt je lichaam ontgiften, geeft je een energieboost en bevordert je spijsvertering. Chlorofyl werkt reinigend en haalt zware metalen en andere giftige stoffen uit je lichaam. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen in het lichaam.

‘Gewone’ superfoods

Is bovenstaande iets te hoog gegrepen voor je? Ook deze ‘gewone’ producten zijn echte superfoods:

Bosbessen, zalm, olijfolie, knoflook, linzen, groene thee, gedroogde bonen, yoghurt, eieren.

Home Recepten