Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Nederland Kookboek: Lekker en lokaal uit de provincie

Nederland Kookboek - kopie (2)

In Nederland producten uit Nederland eten: zo logisch. Laura de Grave brengt in haar nieuwe Nederland eten recepten en verhalen van lekker en lokaal uit de provincie.

Wist dat je bordje avondeten misschien wel 30.000 kilometer heeft afgelegd? En andersom: wist je dat vaak meer dan 80 procent van onze groente, fruit, vis, vlees en kaas naar het buitenland gaat? Dat wist Laura de Grave ook niet toen zij haar research begon voor Nederland Kookboek.

Tijdens haar reis op een elektrische motor naar alle provincies kreeg zij gaandeweg een missie: laten we meer lokaal eten, niet alleen omdat het duurzamer en natuurlijker is, maar vooral omdat het zo lekker is. Ze ontdekte producten en gerechten die lokale chefs ermee maken, zowel traditionele als vernieuwende. De Nederlandse keuken blijkt gevarieerder en dynamischer dan we denken.

In dit inspirerende boek daagt Laura je uit om bij haar achterop de motor te springen en de Nederlandse keuken opnieuw te ontdekken.

Tegelijk met de Nederlandse editie verschijnt er een Engelse editie. Het boek bevat 35 authentieke recepten.

Laura de Grave (1987) is culinair journalist en kookboekenauteur. Ze studeerde Nederlandse taal en cultuur en Journalistiek en Nieuwe Media en schrijft voor diverse tijdschriften en media waaronder Allerhande en bol.com. www.foodwriter.nl

Hans de Kort (1963) is zelfstandig fotograaf. In 2018 won hij de Zilveren Camera in de categorie Kunst, Cultuur en Entertainment (serie). www.hansdekort.com

 

Nederland Kookboek

Prijs: € 30,- | gebonden papieren band| formaat: 19,5 x 25 | omvang: 208 blz

ISBN: 978 94 92037 87 9 

Engelse editie

Prijs: € 30,- | gebonden papieren band| formaat: 19,5 x 25 | omvang: 208 blz

ISBN: 978 94 93095 9

 

 

 

 

 

 

 

 

,

 

 

.

 

 

 

 

 

Home Recepten