Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Lijnperikelen 25

Het lijkt weer de goede kant op te gaan. Ik begin het lijnen weer wat op te pakken. Wat blijft het toch ook een eeuwige strijd. Dinsdag ging nog niet best, woensdag al iets beter ook al was de chocola nog wel verleidelijk. En vandaag is het een goede dag. Qua beweging gaat het deze week prima. Maandag aquajoggen. Dinsdagavond big diet fitness, ik had het opgenomen. Wat zullen de buren me weer grappig hebben gevonden. Om mij zo voor het raam te hebben zien bewegen. Ik hou namelijk niet zo van gordijnen voor het raam. Gisteren en vandaag ben ik wezen zwemmen. Ik heb wel het idee dat m'n conditie langzaam vooruit gaat. Ik kan er regelmatig een baantje borst -en rugcrawl tegen aan gooien. Dat geeft wel een lekker gevoel. Hangend aan de kant doe ik nog 1 a 2 minuten buikspieroefeningen, maar ik heb nog niet het idee dat dat echt zoden aan de dijk zet. Ik moet toch ook nog eens proberen wat thuis te oefenen. Wel heb ik het idee dat m'n armen weer iets steviger worden met al dat gezwem. Nu die benen nog aanpakken. Daar zit ik toch het meest mee.

Ik had het idee dat ik het wat rustiger aan wilde doen met lijnen, maar voor m'n vakantie over 3 weken wil ik toch wel 1,5 kilo kwijt zijn. Dus ik wil nu echt op gaan letten. Ik ga maar weer de eetwijzer van overgewicht bijhouden, dat heeft me in januri goed geholpen. En probeer wat trouwer dit dagboek bij te houden. Ik begin m'n dipje weer en beetje te boven te komen. Ik ben nu ook een aantal dagen vrij en kom weer wat tot rust. Nu hier nog een zonnetje en dan is het weer perfect.

M'n eetpatroon is nog niet echt netjes. Maar vandaag 1 appelkrentenkoek van landoogst gegeten. Ik ben vandaag niet gezwicht voor chocola. Alhoewel het tijdens bodschappen doen wel erg verleidelijk was. Ik had in de winkel van m'n moeder gewerkt en ging rond 18.00 richting AH voor wat boodschapjes. Natuurlijk een verkeerd tijdstip. Toen ik bij het brood stond lachte de muffins me al tegemoet. Maar ik ben snel doorgelopen.

Ik heb vandaag weinig groente op en dat is niet zo goed. Maar ik zat aan de telefoon toen m'n vis met aardappeltjes in de oven stonden. En tegen de tijd dat ik uitgekletst was, was die ovenschotel klaar en had ik niet meer zoveel zin om m'n groente nog te staan roerbakken. Erg slecht ik weet het. Maar ik heb nog wel een flink stuk komkommer opgeknabbeld. Morgen maar weer beter. Maar ik moet ng even zien hoe dat ik dat ga aanpakken. Ik ga morgen naar Amsterdam en we vetrekken rond een uur of 7('savonds he). Maar er is ook een borrel van het werk vanaf een uurtje of 4. Misschien moet ik daar maar van af zien. Want of ik opgewassen ben tegen bittergarnituur, ik weet het nog niet zo net. Of ik moet juist een lekker broodje bestellen dan heb ik gelijk gegeten. Jullie horen waarschijnlijk pas zondag hoe dat is verlopen. Want ik weet niet of ik zaterdag schrijf. Ik had een afspraak met een vriendin, maar de afdeling heeft ook gebeld of ik kan werken zaterdag. Er zijn zieken, ik hoop dat het niet hoeft. Ik wil m'n vriendin ook niet graag teleurstellen. Maar morgen weet ik pas meer.

Ik hoop dat ik m'n motivatie een beetje vast kan houden. Ik vind het namelijk helemaal niet makkelijk. Maar jullie lieve woorden bij mijn laatste dagboekverslag doen me goed. Ik besef dat ik niet de enige ben die wel eens tegen de stroom in probeert te zwemmen.

Home Recepten