Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Lekker buiten eten

Barbecue en buiten eten

Het is lente! We ruiken steeds meer de geur van smeulende kolen en de winkels hebben al barbecueproducten op voorraad. Het barbecueseizoen is vroeg begonnen dit jaar. Dus stof je barbecue af en richt een gezellige plek in op je balkon of in je tuin. Geen barbecue? Geen stress. Want het gaat tegenwoordig niet alleen meer om het grillen of roken van vlees, maar om buiten eten. In deze blog delen we een aantal klassieke, maar ook verrassende barbecuerecepten en recepten die uitermate geschikt zijn om thuis te bereiden en mee te nemen naar het park.

Gevulde kipfilets

Kip is een onmisbaar ingrediënt bij een barbecue. De satéstokjes komen altijd wel voorbij. Misschien is het een keer tijd voor iets anders, bijvoorbeeld deze pikante gevulde kipfiletrolletjes. De gevulde jalapeño met cheddar en roomkaas zorgt voor een verrassend effect door de zachte kaas met een beetje pit en de heerlijke smaak van bruingegrillde kipfilet.

Bbq gevulde kip

Sweet & spicy garnalenspiesjes

Een simpel recept om indruk mee te maken! Deze spiesjes heb je zo geserveerd. De marinade is makkelijk en snel klaar en garnalen hoeven maar heel kort op de barbecue. Je kunt gewoon garnalen nemen uit het vriesvak. Dus als je geen vishandel in de buurt hebt haal je ze gewoon bij de supermarkt. Ook leuk: Sabine maakte deze garnalenspiesjes live op Facebook.

barbecue garnalenspiesjes

Gepofte aardappelen met yoghurthummus en munt

Oké… het duurt even voordat deze jongens klaar zijn, maar wat een genot! Gepofte aardappelen zijn zo lekker en makkelijk te maken, dat ze niet meer mogen ontbreken bij een barbecue. Heb je geen barbecue, dan kan je ze ook in je oven bereiden. In plaats van de aardappelen op de bbq te leggen, leg je ze een uur in de oven op 200 graden.

Gepofte aardappel met yoghurthummus

Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

Vergeet de kant-en-klare salades en ga zelf aan de slag. Halloumi staat waarschijnlijk niet dagelijks op het menu, des te meer reden om dit eens mee te nemen voor een lekker buitengerecht.

barbecue halloumi

Vega falafelburgers

Vergeet de vega’s en de vegans niet bij de bbq. Mensen denken vaak meteen aan veel vlees bij een bbq, maar dat hoeft helemaal niet. Wat mensen ook denken is dat vega’s en vegans alleen maar gegrilde groente kunnen eten tijdens een bbq. Ook een misverstand. Neem deze lekkere en gezonde vegaburgers van kikkererwten en heerlijke kruiden. Deze burger kan je zowel op de bbq als in de pan maken. falafelburgers

Klassieke aardappelsalade

Deze salade behoeft weinig introductie. Hij gaat perfect samen met een mals stukje vlees van de bbq of grill. Deze aardappelsalade is mooi in zijn eenvoud, vergeet hem niet toe te voegen aan je bbq. barbecue aardappelsalade

Barbecuesauzen

Heb je zin om lekker uit te pakken, maak dan zelf een lekkere saus voor bij de bbq. Het is eigenlijk best eenvoudig, en op deze manier weet je precies wat erin zit. De meest gebruikte sauzen zijn

barbecuesaus, cocktailsaus en knoflooksaus. barbecuesaus

Meer inspiratie nodig?

Op onze verzamelpagina voor bbq kan je een heleboel lekkere bbq-recepten vinden. Onze community blijft groeien en bijdragen, en zeker nu zullen er steeds meer nieuwe recepten toegevoegd worden. Nog een leuke tip: Jumbo heeft ook een ontzettend leuk overzicht van super lekkere bbq recepten. Van pulled pork tot gegrilde forel. Om je vingers bij af te likken!

Home Recepten