Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Het Smulweb inspiratie kerstmenu

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij, de kerstboom staat en de kerstliedjes vliegen je om de oren. Dat kan maar één ding betekenen. De kerstdagen komen eraan!

Of je nu met velen samen bent, of lekker alleen met het gezin of vrienden… heerlijk eten hoort er bij! Heerlijke amuses, niet te missen bijgerechtjes en heerlijke hoofdgerechten. Met Smulweb maak je er een gouden kerst van.

Tegenwoordig kun je de meest luxe kant-en-klaar kerstproducten kopen in de supermarkten, maar hoe leuk is het om zelf de keuken in te duiken. Smulweb helpt je met het samenstellen van jouw gouden kerstmenu. Krijgt een van de gerechten hieronder een plek op jouw kerstmenu? 

Amuse

Als voorafje of amuse is het heerlijk om deze focaccia snacks te serveren. Je kan ervoor kiezen om het brood helemaal zelf te maken, maar je kan het Italiaanse brood ook gewoon in de supermarkt kopen. Heb je nou een vegetarische eter? Denk dan aan een focaccia snack met pesto, tomaat en mozzarella. Er zijn variaties genoeg!

focaccia

Recept: https://www.smulweb.nl/recepten/1426361/Snack-focaccias

Recept: https://www.smulweb.nl/recepten/1115002/Focaccia

Voorgerecht

Een traditioneel Hollands voorgerecht is toch wel de garnalencocktail. Ook met dit gerecht kan je makkelijk variëren. Je hoeft voor deze garnalencocktail geen uren in de keuken te staan. Dan houdt je genoeg tijd over om alvast de voorbereidingen te doen voor de komende gang!

Garnalencocktail

Recept: https://www.smulweb.nl/recepten/1073341/Klasieke-garnalencocktail

Tussengerecht

Hou je van tomaat? Dan zijn bruscetta’s perfect als tussengerecht. Het is wederom heel makkelijk en snel te maken. Je kan het ook prima vooraf al maken of voorbereiden. Geen tomaatliefhebber? Geen probleem! Bruscetta’s met gegrilde aubergine en kruidenroomkaas óf bruscetta’s met parmaham en burrata zijn ook heerlijk!

Bruscetta

Recept: https://www.smulweb.nl/recepten/289157/Bruscetta

Hoofdgerecht

Terwijl iedereen nog aan het nagenieten is van de heerlijk door jou gemaakte bruscetta’s kun jij beginnen met het hoofdgerecht. Dat is namelijk een varkenshaas uit de oven. Champignons passen goed bij zo’n malse varkenshaas. Je kan er daarom voor kiezen om een eigen gemaakte champignonsaus erbij te serveren.

Tip! Bak nog wat extra champignons en garneer daarmee jouw champignonsaus.

varkenshaas

Recept Varkenshaas: https://www.smulweb.nl/recepten/1474473/Varkenshaasjes-met-truffelsaus-uit-de-oven

Recept champignonsaus: https://www.smulweb.nl/recepten/1373344/Champignonsaus

Bijgerechten

Een hoofdgerecht is niks zonder zijn bijgerechten. Een aardappeltje en wat groente horen natuurlijk bij een voltallig hoofdgerecht. Hasselback aardappels zijn perfect als bijgerecht. Makkelijk te maken én voor te bereiden, maar het ziet er ook nog eens heel smakelijk uit.

hasselback aardappels

Voor groente kun je alle kanten op! Sperziebonen in spek is een voorbeeld daarvan. Dit kun je ook heel makkelijk vegetarisch maken door de spek weg te laten of een vleesvervanger te gebruiken.

boontjes en spek

Recept Hasselback aardappels: https://www.smulweb.nl/recepten/1448649/Hasselback-aardappeltjes

Recept sperzieboontjes in spek: https://www.smulweb.nl/recepten/1390623/Sperziebonen-in-spek

Dessert

Er is altijd ruimte voor een toetje, toch? Al helemaal als je gasten zien wat voor dessert ze te wachten staat. Met deze homemade apfelstrudel sluit je jouw gouden kerstmenu af met een knaller!

Tip! Serveer er wat verse slagroom of een bolletje ijs bij.

Apfelstrudel

Recept: https://www.smulweb.nl/recepten/1448465/Heerlijke-gevlochten-appelstrudeltaart

Is je kerstmenu nog niet compleet? Hou dan de komende dagen het weekmenu van Smulweb in de gaten, want er komen nog heerlijke kerstgerechten online. En je kan natuurlijk ook een kijkje nemen op de kerstpagina van Smulweb.

Home Recepten