Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

De nieuwste BBQ trend: Fruit op de bbq!

Gril jij je toetje wel eens op de BBQ? Vlees grillen op het rooster vinden we normaal. Groenten op de BBQ doen we ook wel eens, maar fruit? Ja, het kan echt! Lekker als tussengerecht maar ook als dessert bij een geslaagde BBQ. Populair bij de kids, lekker fris én zoet. Kortom, fruit op de BBQ!

fruit op de bbq

De vraag is alleen: welk fruit gebruik je dan precies? Waar je goed op moet letten is dat het fruit niet te zacht is. Hierdoor zal het namelijk een papje worden en dat wil je niet. Zorg er dus voor dat het fruit nét rijp is, maar wel mooi en stevig. Hard fruit zoals appels, peren en ananas zijn door hun vorm en textuur dus het makkelijkst om te grillen. Maar ook wat zachter fruit zoals mango, pruimen en perziken kun je prima op de barbecue leggen. Alleen hebben zij wat meer aandacht nodig.

Ananas bbq
Je kunt eindeloos variëren met fruit grillen op de barbecue en je kunt het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt. Experimenteer dus zeker met nieuwe smaakcombinaties. Probeer bijvoorbeeld eens dit recept voor gegrilde ananas met pittige bbq-saus. In eerste instantie denk je waarschijnlijk “huh? De zoete smaak van ananas in combinatie met een pittige saus?” Maar geloof ons, het is heerlijk! Stap uit je comfort zone en laat je verrassen.

Recept: gegrilde ananas met pittige BBQsaus 

salade met gegrilde perzik
Bij een echte barbecue hoort natuurlijk ook een lekkere salade. Perzik is perfect om te grillen. Dit kun je doen in een grillpan, maar je kunt er ook voor kiezen om de perzik op de barbecue te grillen. Deze salade met gegrilde perzik is er een vol tegenstellingen. Een heerlijke combinatie van het zoete van de perzik in contrast met de zoute ham. En het pittige van de geitenkaas dat wat milder wordt door de honing. Dat is weer eens wat anders dan die standaard fruitsalade.

Recept: Salade met gegrilde perzik 

fruitspies
Het beste is om fruit op middelhoog vuur te grillen. Zorg ervoor dat je rooster goed schoon is, anders bederft het overgebleven braadvet de smaak. Ook kun je het rooster beter insmeren met boter dan met olie. Olie is namelijk vaak te sterk van smaak bij fruit. Met deze tips is het heel makkelijk om wat lekkere fruitspiesjes te grillen. Ze zijn makkelijk om te maken en vallen bij jong en oud in de smaak. Marineer de spiesjes met een zoet siroop mengsel, leg ze even op de BBQ en je hebt een heerlijk dessert. Soms kan simpel zó lekker zijn!

Recept: Fruitspies met honing kardemomsiroop 

 

Deze barbecue trend is er één die je echt moet uitproberen. Laat je fantasie de vrije loop en je zult zien wat een geweldige aanvulling het gegrilde fruit kan zijn. Op zoek naar nog meer barbecue recepten? Neem dan een kijkje op onze BBQ pagina voor nog meer inspiratie.

Home Recepten