Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

De box van HelloFresh

Smulwebkok Anneke test samen met haar gezin een box van HelloFresh. Hier kun je een HelloFresh box met 50% korting van Smulweb bestellen »

Dit is haar verslag: Stipt op tijd wordt er aangebeld en worden er door een vriendelijke chauffeur 2 dozen afgeleverd. Spannend hoor, wat zit er inÂ…?

Allerlei heerlijkheden komen er tevoorschijn: granaatappel, pastinaken, knoflookbolletjes, gemengde sla en veldsla en nog veel meer. Er zit een boekje bij met een duidelijke omschrijving van de inhoud, wetenswaardigheden over de producten en duidelijke recepten.

De 1e dag gaan we zalm met citroenrisotto en gemengde paddenstoelen maken. In 5 stappen staat het recept beschreven, duidelijk en uitgebreid. Ik kook erg graag en probeer vaak nieuwe gerechten uit. Maar deze combinatie van ingrediënten is nieuw in de keuken van Huize Hage. Stapje voor stapje groeit er een fantastische maaltijd onder m`n handen.

We genieten met het hele gezin van de verrassende gerechten. Het voelt als uit eten in een luxe restaurant, maar dan thuisÂ… Ook de jongste kinderen smullen mee. Onze instelling is: als je de kleinste van jongs af aan alles laat proeven en laat mee-eten, dan lusten ze (bijna) alles.

Dit hoefde ik zelf niet te bedenken, hier hoefde ik de deur niet voor uit en hoefde ik géén boodschappen voor te verslepen. Alle maaltijden zijn door een deskundig team bedacht,de ingrediënten precies in de juiste hoeveelheden afgemeten. Dat scheelt veel werk! Achter in het receptenboekje staat van elk gerecht de juiste voedingswaarde vermeld.

We kunnen niet wachten tot donderdag, wat gaan we dan bereiden? Ik besluit om `s avonds alvast het recept voor de volgende dag door te nemen. Enerzijds uit nieuwsgierigheid, anderzijds om de volgende middag beslagen ten ijs te komen.

Gegrilde kalkoenreepjes met salade en pastinaakfrietjes. Dat klinkt spannendÂ… en dat is het ook. We schillen pastinaak en aardappels, snijden frietjes, snijden de kalkoen en we garneren een schitterende schaal salade. De granaatappel is niet alleen erg gezond, maar ook een lust voor het oog - zeker in combinatie met de cherrytomaatjes en de rode ui.

Ook deze maaltijd valt goed in de smaak. Verrassend gerecht, originele combinaties; dit alles goed doordacht en uitgebalanceerd. Hier zit duidelijk een ijzersterk concept achter.

De broodjes falafel bewaren we voor zondag, dan is het hele gezin compleet inclusief aanhang. Een mooie dag om de laatste maaltijd uit de box te testen. Af en toe vegetarisch, dat spreekt ons wel aan. Daar past de vleesvervanger falafel goed in. Pitabroodjes in de oven, falafel kort bakken, yoghurt mengen met knoflook, peper en zout. De witte kool en de wortel raspen en op smaak brengen met zout, peper en olijfolie.

Nu gaan we de broodjes beleggen met sambal (behalve voor de kleinsten), veldsla en witte koolsalade, yohurtsaus en de falafel. We zijn het er allemaal over eens: deze maaltijd verdient een dikke 9! We wanen ons in het Midden- Oosten vandaag, en dat gewoon thuis.

We merken dat de bereiding ons iedere dag makkelijker afgaat. En dat is precies de bedoeling! We weten hoe het werkt. Het recept `leest` wat sneller nu en inderdaad - binnen een half uur staat er opnieuw een koningsmaaltijd op tafel.

Hello Fresh hanteert een sterk concept, dat is duidelijk. We gaan eens op onderzoek uit, want wat is de achterliggende gedachte van HelloFresh? Ik krijg binnen een dag antwoord op m`n vragen:

Het is een sterk concept dat is duidelijk

Wie is de oprichter/het brein achter HelloFresh, en met welke gedachten zijn jullie van start gegaan?

In Nederland is Maartje Frederiks de CEO van HelloFresh. Zij heeft het concept van HelloFresh hier voor Nederland uitgewerkt. HelloFresh is de oplossing voor mensen die vaak druk zijn en steeds minder tijd hebben voor boodschappen en het avondeten. Ze hebben hierdoor behoefte aan gemak, maar willen wel graag gezond eten. HelloFresh zorgt ervoor dat je binnen 30 minuten een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten.

Wie is het geniale brein achter de recepten?

De recepten worden samengesteld door het productteam van HelloFresh. Thomas van Burg stuurt dit team aan. Hij heeft in Wageningen aan de universiteit gestudeerd en deze universiteit richt zich specifiek op thema`s rondom voeding en leefomgeving. Daarnaast zit er ook een diëtiste in dit team, zij heet Dafna Tasdok-Hai. Want naast dat een recept lekker moet zijn, houden wij ons ook aan de richtlijnen van het voedingscentrum en worden de voedingswaarden in de receptenboekjes verteld. Onze drie kernwoorden zijn dan ook gezond, gemak en bewust. In dit team is er ook plek voor een stagiaire, op dit moment is dat Sophie van Oyen. Met zijn drieën stellen zij de recepten samen en komt de inhoud van de box tot stand

Wat is de doelgroep van HelloFresh?

Onze doelgroep is zeer divers. Er zijn studenten die net op kamers wonen en zo lekker en gezond leren koken, maar ook ouderen die dankzij HelloFresh op zichzelf kunnen blijven wonen. De leeftijdsgroep is dus heel breed. Wel zien wij dat de meeste mensen die van HelloFresh gebruik maken huishoudens zijn waarin twee mensen een baan hebben. Hierdoor hebben ze weinig tijd om boodschappen te doen en nieuwe gerechten te bedenken. Daarnaast zijn ze vaak bewust bezig met hun voeding en willen ze graag gezond en gevarieerd eten.

Wat bieden jullie aan gezinnen met jonge of opgroeiende kinderen?

Gezinnen met jonge of opgroeiende kinderen kunnen ook gebruik maken van de HelloFresh Box. We hebben al veel positieve reacties gekregen van klanten waarbij de kinderen de gerechten ook graag eten. Hieronder twee voorbeelden van reacties van een gezin met twee jonge kinderen. De porties zijn voor volwassen personen. Een gezin met twee jonge kinderen kan daarom het beste een box voor drie personen bestellen.

"Misschien een leuke tip voor gezinnen: Onze kinderen vonden het eerst maar niks, al dat `nieuwe` eten. We hebben met ze afgesproken dat ze hun toetje mogen versieren als ze meer dan de helft opeten. Als ze alles opeten, mogen ze behalve pareltjes en spikkels ook nog mini marshmellows op hun yoghurt/vla doen. Tegenwoordig vragen ze of we alsjeblieft HelloFresh eten ;-)" - Reactie op onze Facebook-pagina

"De rookworst was een succes, wat ontzettend lekker, hele gerecht was top trouwens, mijn kinderen vonden dat die receptenbedenker maar vaker recepten moest maken voor de doos.." - Reactie op onze Facebook-pagina

Wat kunnen wij betekenen voor gezinnen van 6 personen of meer?

Zoals hierboven verteld kunnen jonge kinderen een portie delen en kan er dus voor minder personen een box worden besteld. Verder denken we graag mee met gezinnen die gebruik willen maken van de box en kunnen er via de klantenservice meerdere boxen worden besteld voor een groot gezin.

Informatie over de Veggiebox:

Naast de Originalbox waarin elke week een maaltijd met vis, een maaltijd met vlees en een vegetarisch gerecht zit, hebben we ook de Veggiebox. Hierin zitten elke week drie vegetarische maaltijden. In de bijlage heb ik een voorbeeld van een receptenboekje voor de Veggiebox gedaan.


Home Recepten