Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

dagboek v/e lijner dag 88

een fantastische dag! En hier was ik dan toch al weer. Mijn vingers jeuken, zo graag wil ik tikken om aan mijn trouwe lezers te vertellen hoe ik mijn verjaardag doorgekomen ben. Iedereen bedankt voor de gelukwensen, ik zal iedereen nog persoonlijk bedanken in de gastenboeken.

Het was(ondanks het weer)een geweldige dag! Vanmorgen om 8 uur opgestaan en de gewone dingen gedaan; de was, rugoefeningen en ontbijt(en natuurlijk even op smulweb kijken) Om iets na 9 ben ik met de auto(!) naar de sportschool vertrokken. Ik kwam erachter dat mijn eigen tas veel te klein is om sportkleding, schoenen en een handdoek in te vervoeren. Dus de voetbaltas van mijn jongste leeggegooid(in zijn kamer, die stofzuigd hij zelf)daar paste alles net in. Ik was best een beetje zenuwachtig en vond het erg spannend allemaal. Dat bleek beslist niet nodig. Een hele sympathieke en leuke jongen(hoe kan het ook anders)begeleidde mij. Hij kwam er natuurlijk achter dat ik jarig was(hij moest mijn geboortedatum weten voor invoering in de computer)en hij heeft het aan alle mensen verteld die er waren. Het was trouwens best druk en ik heb geen slanke dennen gezien. Het was ook heel gemengd, mannen, vrouwen en ook alle leeftijden. Peter kon bij mij helemaal niet meer stuk toen hij vroeg of hij me mocht tutoyeren en hij heel voorzichtig naar mijn gewicht vroeg. Trots zei ik dus dat ik dat precies wist omdat ik aan het lijnen ben en er sinds 1 januari 7 kilo af is. Hij vond dat hartstikke goed. Ik moest eerst 12 min op een ligfiets(ging prima) en toen 12 min op een langlaufapperaat. Toch een heel ander ding dan mijn strider. Ik ging vlot van start, was na 2 min al bekaf en had een hartslag van 160 en dat moest 126 zijn. Toen ik dus een stuk rustiger ging was het beter te doen. Daarna heb ik 3 fitnisstoestellen gehad voor schouders, borst en benen en daarna nog op de loopband. Toen was de tijd alweer om en ik heb me meteen aangemeld. Maandag ga ik weer en wordt dan nog een keer begeleid door Peter en hij laat me dan weer andere toestellen doen, daarna kan ik zelf onbeperkt gaan. Ik vond het hartstikke leuk om te doen en het gevoel na die tijd was heerlijk. Inplaats van 40 voelde ik me 10 jaar jonger. Toen ik thuiskwam had Henk net de keukenvloer gedweild en alles blonk weer in huis(de lieverd) Er waren al telefoontjes voor me geweest en nadat we de koffie op hadden ben ik wel een uur in de weer geweest om alle telefoontjes te beantwoorden. Tussen de middag 2 warme kaasbroodjes gegeten en daarna nog even een verslag voor mijn werk uitgetypt. Ondertussen was de post ook geweest en ik had leuke kaarten gekregen. Vanmiddag de boodschappen gedaan en behalve het gebak hebben we alles al in huis voor de visite. Toen we terug waren zijn we met de hond naar het strand geweest(ja, het is even droog geweest vandaag) Toen we terug waren heb ik mijn kleren gestreken, gedouched, mooi aangekleed(mijn rokje en mijn laarzen weer met ditmaal een rood t-shirt en een zwart kanten hesje erop)en flink opgetut. Om 7 uur waren we bij het italiaans restaurant en we hebben heerlijk gegeten. We kregen eerst iets wat een soort pizza was met een soort pesto erop, heerlijk! en daarna ook nog ciabatta met kruidenboter. Als voorgerecht had ik gebakken paddestoelen en Henk had uiensoep. Als hoofdgerecht had ik varkensoester met gorgonzolasaus en rode pesto en Henk had ossehaas in een marsalasaus. Daarbij kregen we gebakken aardappels, tuinbonen, brocolli, sla en spaghetti(heel lekker door mijn saus heen). Hierbij heb ik 2 wijntjes gedronken. Als nagerecht hadden we beiden een soes met ijs en bosvruchten. Om half 10 waren we weer thuis. Ik vond het echt een leuke dag en dat terwijl ik mijn verjaardag eigenlijk liever maar oversla en niks vind. Dat komt ook omdat we meestal de verjaardagen op 18 maart vieren, maar met mijn verjaardag ben ik dan wel vrij en ik maak dan geen afspraken, voor het geval er nog iemand langs komt. Meestal komt het er dan op neer dat ik niemand zie(behalve mijn gezin natuurlijk) Nu had ik zelf wat leuke dingen gepland, dus had ik het al een heel ander indeling gegeven en dat is toch veel leuker.

Home Recepten