Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Bomaanslagen op Beren-restaurants

De Bereneetcafés worden bedreigd. De redactie van het AD ontving donderdagmiddag een dreigbrief bestemd voor de restaurantketen, bevestigt de politie vrijdag. In de brief staat de boodschap `Bereneetcafés deze zomer doelwit ontploffing`. De brief, gemaakt van uit tijdschriften geknipte letters, is anoniem en er staan geen eisen of motief in. De politie neemt de bedreiging serieus en onderzoekt de zaak.

Eigenaar van de eetcafés Ad Schaap heeft geen idee wie de afzender van de brief kan zijn. Hij denkt niet dat het dreigement van een werknemer komt. "We bestaan volgend jaar 25 jaar en hebben in die tijd één arbeidsconflict gehad."

Schaap zegt dat er nooit eerder een dreigbrief is binnengekomen. Wel is vorige maand geprobeerd mede-eigenaar Robert Cramwinckel te overvallen of ontvoeren in zijn woning. Twee mannen drongen zijn huis binnen. Zij zijn nog voortvluchtig.

Toch maakt Schaap zich niet enorm druk. "Wij Rotterdammers zijn nuchter. Het kan ook een grappenmaker zijn."

Er zijn in totaal zestien Bereneetcafés, in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Utrecht. Er zijn ongeveer duizend mensen werkzaam in het bedrijf.

Home Recepten