Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Boektip: De wereld van de stroopwafel.

Stroopwafelboek-Cover-vrijstaand

'De geur van vroeger, kruimels met warme stroop, smullen van een knapperige wafel op een levendige markt.' Dat zijn de woorden waar het boek 'De wereld van de stroopwafel. Het beroemde koekje waaraan je blijft plakken!' mee begint. Dit is niet een boek om alleen in te lezen, maar een boek om mee aan de slag te gaan!

Meer dan alleen een bakboek

Lineke Eerdmans en Ulrike Schmidt schreven hét boek over het oer-Hollandse koekje. Zij wilden een boek maken dat meer is dan zomaar een bakboek. Het staat vol met heerlijke recepten, leuke verhalen en gekke weetjes. Er wordt ingezoomd op de geschiedenis, het gebruik in Nederland en de stroopwafel als globetrotter. Hij komt namelijk uit Gouda, maar heeft in bijna twee eeuwen tijd de wereld veroverd, van Zuid-Afrika tot Brazilië. Je kan verhalen lezen van Nederlandse pioniers en andere stroopwafelliefhebbers.

Topkoks

Topkoks laten hun inspiratie los op de stroopwafel door de meest lekkere gerechten te verzinnen. Denk aan 'stroopwafels met peer, walnoot en grapefruitsiroop' of 'stroopwafel met zwezerik en zoetzure appel'. Je zou bij dit boek denken dat er alleen recepten in staan voor de meest lekkere stroopwafels, maar het gaat nog een stapje verder. Er staan leuke stroopwafelweetjes in en ik zal er alvast één verklappen: 'De stroopwafel is verslavingsgevoelig materiaal. Waarom anders zou er een Association of Stroopwafel Addicts (ASA) zijn?'

Recepten

Heb je enorme zin gekregen om dit boek door te bladeren? Wij hebben alvast twee recepten voor je uitgezocht om te proberen.

Kaneelkoeken met stroop

kaneelkoeken met stroop

 

Welkom, lente!

welkom lente

 

Home Recepten