Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

5 gave Thaise foodconcepten

thai beach

Wanneer je weleens door Zuidoost-Azië hebt gereisd weet je waarschijnlijk wel waar ik het over heb als ik zeg dat het eten op straat vaak beter is dan in de restaurants. In zuid-oost Azië heerst een grote ''streedfood-cultuur''. Zelf ben ik (Sabine van Smulweb.nl) alleen nog maar in Thailand en Vietnam geweest maar ik vertrouw erop dat het eten in de rest van Zuidoost-Azië minstens zo fantastisch is. In Thailand heb ik heel wat weken van mijn leven gespendeerd. Ik mis het eten zo erg! Dan heb ik het niet over de curry's of pad thai maar over het de straat opgaan en daar iets te eten halen. 

Er zijn 5 dingen die ze in Thailand hebben waarvan ik heel graag zou willen dat we ze in Nederland hebben.

1. 7 Eleven. 7 Eleven is een supermarkt keten die over de hele wereld zit. In Thailand zie je ze heel veel, in Bangkok zitten er alleen al 6300. Voor mij waren ze heilig, je kunt er namelijk tosti's kopen voor 0,25 cent. Ze worden daar gewoon voor je in een tostiapparaat gedaan.

7 elevenBron foto: 1000 Words / Shutterstock.com

2. Bananen roti is een echte een traktatie.  Voordat ik in Thailand kwam had ik het nog nooit gezien of geproefd. Er wordt een hele dunne roti pannenkoek gebakken. En daarin een geklutst eitje met banaan gedaan, dit wordt tot een vierkant gevouwen. Vaak kun je kiezen wat voor saus je erop wilt maar de meest gebruikte 'sauzen' zijn gecondenseerde melk en chocolade saus. Je kunt deze roti's letterlijk op bijna elke hoek van de straat halen in grote steden.

bananen rotiBron foto: Elena Mirage / Shutterstock.com

3. Vers kokos-ijs met pinda's. Dit kokos-ijs wordt gemaakt van jonge kokosnoten. Je krijgt het ook geserveerd in een jonge kokosnoot waarvan door de 'kok' aan de binnenkant al wat van het vruchtvlees word losgehaald om samen met je ijs te eten. Als topping worden er gezouten pinda's en/of mais overheen gestrooid. Ook dit gerecht wordt op straat geserveerd.

kokos-ijs

4. Vers fruit en verse sappen op straat. Voor 0,50 cent kun je in Thailand al een vers sapje halen. Deze sapjes zijn altijd 100% vers geperst sap. Ook het fruit wordt voor je neus gesneden en verpakt en kost weinig geld.

vers fruitBron foto: pema / Shutterstock.com

5. Gefrituurde kip halen op straat. Mijn broertje kon zijn oren niet geloven toen ik vertelde dat ik in Thailand de deur maar uit hoefde te lopen en de gefrituurde kip voor het grijpen was. En dat terwijl geregeld naar Amsterdam Zuid-Oost rijdt om daar gefrituurde kip te halen bij KFC.

gefrituurde kip

Home Recepten