Couscous

Hoe maken we couscous couscous
Is geen graansoort, maar een soort korrelige pasta, gemaakt van verschillende granen Meestal is de basis tarwegries (griesmeel , bevat geen kafjes en kiemen meer); daarnaast worden mais, gebroken tarwe of gerst gebruikt.

Couscous wordt traditioneel met de hand gemaakt, door tarwegries en tarwemeel te mengen en met koud water met een beetje zout te besprenkelen. Vervolgens wordt het door persen of rollen tot kleinere korrels geplet.

Er zijn verschillende soorten couscous verkrijgbaar

- Traditionele couscous wordt gekookt in een speciale dubbele stoompan: de couscousière. Dit vraagt een kooktijd van minstens 1,5 uur.
– Snelkook-couscous: de meeste couscous uit de supermarkt hoeft niet echt meer te worden gekookt. Breng de couscous met water aan de kook, zet het vuur uit en laat de couscous 15 minuten wellen. Roer de couscous vervolgens met een vork rul.
– Er is ook volkorencouscous. De voedingswaarde is afhankelijk van de samenstelling.

Simpel en makkelijk te verwerken

Veel mensen zien er tegenop om couscous te maken maar het is niet zo moeilijk als het eruit ziet .Maar vaak is het de onbekendheid van wat ermee gedaan en gemaakt kan worden .Hieronder een divers aantal gerechten met couscous dus de keuze kan niet moeilijk meer zijn net zoals de bereiding .

Hieronder de meest verrukkelijke gerechten met couscous
Tagine
Herfstcouscous-met-pompoen-en-kikkererwten
Chorba-met-kip-en-couscous
Marokkaanse-soep-met-couscous
Recepten met couscous
Kabeljauw-met-couscoussalade

Bron foto`s smulweb ,kleurrijkkoken blogspot

2 Reacties

 1. naus.marijke

  7 maart 2009 at 17:29

  Ben zelf een enorme liefhebber van couscous gerechten en daarom heb ik dit artikel dan ook bij mijn favo“s gezet! Dank je wel voor het artikel.
  Groetjes,
  Marijke

 2. Hallo,
  Leuk artikeltje hoor. Onnodig te zeggen dat ook ik een couscous-fan ben.
  Leuk dat je onder jouw artikel een paar van mijn recepten hebt geplaatst.
  Vooral de "chorba (=soep) met kip en couscous" maak ik minstens 1x per week, vooral met het slechte weer van de laatste tijd en de griep en zo is dit een heerlijke opwekkende en versterkende dikke soep door de toevoeging van couscous.
  groetjes,
  AMBER

Geef een reactie