Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

basis recept voor de bereiding van oesterzwammen

voor de bereiding van oesterzwammen Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze zonodig kleiner. Verhit een klontje boter of 1 eetlepel olie en bak de oesterzwammen onder voortdurend omscheppen enkele minuten op een hoge warmtebron. Laat het overtollige vocht verdampen. Breng de oesterzwammen op smaak met peper, zout en eventueel een eetlepel medium sherry of cognac.

Geef gebakken oesterzwammen bij:

- rosbief, biefstuk, kalfsvlees, kip, stevige vissoorten

- omelet, flensjes, pannekoek

- toast

- witlof, spruitjes, Chinese kool

- soepen

Gebakken oesterzwammen gecombineerd met:

- fijngesnipperde ui, ringen prei

- stukjes tomaat, paprika, courgette, aubergine

- fijngesnipperde peperselie, bieslook, basilicum, tijm of oregano

- blokjes ham, rookspek

- plakjes aardappel

Home Recepten