Het kleine hapjes BRUIDSDINER

Een prachtig zelf te bereiden diner voor 30 personen bestaande uit 9 gerechtjes die na elkaar geserveerd worden. Dit recept kunt u 2 dagen van tevoren bereiden

Maak bolletjes van l kleine watermeloen,2 meloenen met oranje vruchtvlees en 2 ogenmeloenen.Meng ze in een ruime afsluitbare schaal met 3 vlierbloesembloemen en 3 flessen zoete wittew ijn.In de koelkast bewaren.In een bowlschaal serveren en op het laats aanvullen met 4 flessen champagne of andere mousserende witte wijn.

De soep kan een dag van te voren worden gemaakt en word koud gegeten.

Bak in 1/2 dl. olie in een grote hoge pan 3 grote gesnipperde uien en 11/2 kg. klein gesneden courgette in 5 min. al omscheppend glazig.Voeg 3 liter kalfsbouillon toe en kook de soep 30 min.
Pureer de soep en roer er dan 2 dl. vers limoensap door.Breng op smaak met zout en peper.
Koud laten worden en in de koelkast bewaren.
Vlak voor serveren;
Voeg 1/2 liter slagroom toe.Mix 1 minuut met de staafmixer.Schenk de soep in 30 kleine kopjes en leg in elk kopje een plakje limoen.

Dit gerecht kan een dag van te voren worden bereid

Maak van een pak poffertjesmix beslag volgens de aanwijzingen op het pak maar gebruik slechts 6 dl. water.Bak er in een koekepan met hete boter 30 mini-pannekoekjes van (blini’s)Laat afkoelen.Kook 30 kwarteleitjes in ruim kokend water ca. 4 min.Laat schrikken ,afkoelen,pellen en halveren.Week 10 saffraandraadjes in 4 eetl slaolie en meng dit met 3 dl. creme fraiche en 1 dl. mayonaise.
Een uur voor serveren:
Leg op elke blini een plukje veldsla,twee halve eitjes,een lepel saffraanroom en een mini-viooltje.

De dressing kan een dag van tevoren worden gemaakt.

Ontvel en halveer 2 kg. kerstomaatjes.Hlaveer 1 kf. mini-mozzarellakaasjes.Haal de de blaadjes van 3 kroppen sla los en scheur in stukjes.Meng alles door elkaar en verdeel over 30 schaaltjes.Roer een dressing van 2 dl. witte wijnazijn,4 eetl. grove mosterd,50 gr fijngehakte basilicum en 7 dl hazelnoorolie.Giet deze dressing vlak voor serveren over de salade.

De saus kan een dag van tevoren worden gemaakt

Breng 4 dl. citroensap met 2 liter visfond en 2 eetl. suiker aan de kook en kook in tot er nog een liter over is.Hak 400 gr. verse dille heel fijn en roer de dille met 1 liter slagroom en 6 eetl mosterd door het ingekookte vocht.Laat de saus 15 min. zachtjes pruttelen.Voeg zout en peper toe.
Vlak voor serveren:
Kook 11/2 kg groene tortelline(koelvers) in ruim kokend water met een snufjes zout in een paar minuten gaar.Afgieten een mengen met de dillesaus.Leg 30 plakjes gerookte zalm op heel hete bordjes,schep de tortelline erover en garneer met takjes dille en partjes citroen.

Het gerecht kan een dag van tevoren worden gemaakt.

Bestrijk 30 kleine gefileerrde en ontvelde enkele tongfilets met een beetje pesto rosso (totaal 1 dl).Leg op elke filet een blaadje sla,rol het op en prik met cocktailprikkertjes vast.Leg de rolletjes in een stoommand boven een laagje kokend water en stoom gaar in ca. 8 min.Pan afsluiten.Laat ze akoelen.
Vlak voor serveren:
Schep op 30 bordjes elk 1/2 eetl zure room(totaal ca. 1/4 liter) en een theel. pesto rosse(totaal ca. 1 dl) en leg de koude tongrolletjes erop.

Het vlees kan een dag van tevoren worden gepaneerd en tussen plasticfolie in de koelkast worden bewaard.

Bestrooi 30 plakjes varkenshaas van 50 gr. elk(door de slager plat geslagen als een snitzeltjes) met zout en peper.Haal ze door een laagje bloem,dan door losgeklopt ei en vervolhens door een mengsel van l kilo witte broodkruimels,300 gr. fijngehakte geroosterde pijnboompitten en 300 gr. bieslook.Ze moeten helemaal bedekt zijn!
Vlak voor serveren:
Verdeel l kilo gemengde sla in bergjes op 30 bordjes.Besprenkel dit met druppeltjes olie en balsemicoazijn.Bestrooi met grofgemalen peper en schep op elk een flinke theel. zure room.Bak de gepaneerde plakjes vlees in hete boter,waaraan en flinke scheut olijfolie is toegevoegd,aan beide kanten bruin.Leg ze direct op de salade en garneer met lange sprieten bieslook.

De gelei kan een dag van te voren gemaakt worden

Week 40 witte gelatine blaadjes van 1,69 gram elk in ruim koud water een paar minuten tot ze zacht zijn.Brang 1 liter water en 150gr. zeer fijngehakte munt aan de kook.Zet het vuur af.Roer er4 dl. citroenlimonadesiroop en 2 liter koud water door.Vul 30 elegante glaasjes met de gelei en laat in de koelkast opstijven.
Vlak voor serveren:
Vul de glaasjes af met 11/2 liter dikvloeibaar geklopte slagroom met 150 gr. suiker en 3 eetl kaneel.Leg op elk glas een mooi takje munt en bestrooi met poedersuiker.

Met de mousse kan 2 dagen voor de grote dag worden begonnen.

Kneus 500 gr. koffiebonen met een deegroller en week ze 1 nacht in 11/2 liter slagroom.Zeef de room in een ruime pan,voeg 2 kf in stukjes gebroken witte chocolade toe en laat het geheel boven een laag vuur al roerende smelten.Niet te heet laten worden en zeker niet laten koken!Laat de mousse 45 min.afkoelen en klop elke 5 min. ,i minuut met de mixer.Klop 500 gr. verse roomkaas(naturel) los en klop beetje bij beetje het afgekoelde chocolade mengsel erbij.Verdeel de massa over 30 kleine schaaltjes en laat de mousse in koelkast ten minste 3 uur opstijven.
Maximaal 1 uur van te voren:
Bestrooi de helft van elk schaaltje met een beetje cacao en serveer en amandelkrullen of een ander knapperig koekje bij.

1 Reactie

  1. In februari ga ik trouwen, dus dit vind ik erg leuk om te bewaren!

    Bedankt!

Geef een reactie