Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Verse Druivenbladeren in je tuin:Gebruik ze!

Heb zelf een grote druivenplant in de tuin.http://home.t-online.de/home/kneller2/o/obst16.gif'">
Deze kun je gebruiken om je eigen dolma's te maken.Mits onbespoten natuurlijk. Laat verse druivenbladeren 5 min."flauw vallen" in een kom zeer warm water.Knip het steeltje en de harde middennerf weg met een V-vorm.Laat ze goed uitlekken en maak er dolma's van.

RECEPT:

Maak de vulling (voor 25 pakjes) door 500 gr.lamsgehakt te kneden met 100 gr.gare maar goed droge rijst,1 geraspte ui,zout,peper en 1 witte boterham(zonder korst) volgezogen met Grappa als die opnemen wil.Leg de hoopjes vulling op de bladeren en rol ze op.Leg in een beboterde braadpan een laag bladeren en daarop de Dolma's.Schik ze dicht op elkaar.Bestrooi met wat (zee)zout en giet er 21/2 dl. bouillon over.Leg er wat klontjes boter op en sudder op zacht vuur een uurtje.Je kunt ze warm of koud eten.

Geef er evt. het volgende sausje bij:

Meng door 2 dl. zure room 2 tenen knoflook uit de knijper,snufje zout,2 eetl.honing,1 eetl. verse dille en wat peper.

Eet smakelijk

Home Recepten