Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Danielle's specerijenrekje !

Welke specerijen zijn er, hoe smaken en waar voeg je ze het beste bij ???? Beknopte omschrijving! Smaak :

kruidig,

Vorm:

zeer scherp gemalen

Lekker bij :

Indiase, Mexicaanse, Cajun, Caribische en Creoolse gerechten, vis, bearnaisesaussmaak :

pittig, kruidig verse of gedroogde wortel,

Vorm :

gemalen

Lekker bij :

Oosterse en Indiase gerechten, kip, groenten vooral pompoen en wortelen, rabarber, meloen, taarten en koekjesSmaak :

pittig, uitgesproken, geurend naar pijnboompitten

Lekker bij :

worst, varkensvlees, wild, pates en terrines, vooral van hertenvlees, kool, vullingenSmaak :

zoet, vol, aromatisch s

Vorm :

tokjes of gemalen

Lekker bij :

Midden-Oosterse schotels, curries, vruchtendesserts, taarten, brood, melk- en rijstpudding, chocolade-dessertsSmaak :

pittig, warm, aards hele

Vorm :

zaden of gemalen

Lekker bij :

Indiase en Mexicaanse gerechten, varkensvlees, kip, lamsvlees, kaas, bonensoep, rijstpilafsSmaak :

sterk, zoet

Vorm :

hele nagels of gemalen

Lekker bij :

ham, varkensvlees, zoete aardappelen, pompoen, kruidcake, appelsSmaak :

noot-achtig, zoet

Vorm :

hele zaden of gemalen

Lekker bij :

brood, taart, pasteien, salades, koolsla, ciernoedels, sauzen voor vlees en vis en andere vruchten, bouillon, hacheeSmaak :

pittig, heet

Vorm :

hele zaden of gemalen

Lekker bij :

rund- en varkensvlees, kip, konijn, groenten, inmaakmengsels en smaakversterkers, sauzen en dressingsVorm :

zoet, geurig hele noten of gemalen

Lekker bij :

gevulde pasta's, vlees- en bechamelsauzen, spinazie- en aardappelgratins, taarten en koekjes, melkpuddingen en vla's, bisschopwijnSmaak :

iets pittig, zoet of heet

Vorm :

gemalen

Lekker bij :

vlees en gevogelte, vooral Oost-Europese gerechten, eieren, groenten, roomkaasSmaak :

pittig, mild of heet

Vorm :

bessen (korrels) of gemalen-

Lekker bij :

vrijwel alle hartige spijzen en enkele zoete zoals met aardbeien en sorbetsSmaak :

lijkt wat op kruidnagel en kaneel

Vorm :

hele bessen of gemalen

Lekker bij :

Caribische vleesschotels, wild, lamsvlees, uien, kool, kruidenazijn, gepocheerde vruchten, taarten, brood en pasteienSmaak :

warm, aromatisch, zoet-kruidig

Vorm :

hele, gekneusde of gemalen zaden

Lekker bij :

gerechten in Oosterse, vooral Chinese stijl, varkensvlees, eend en kip, vis en schaal- en schelpdieren, marinadesSmaak :

zoet, drop-achtig

Vorm :

zaden

Lekker bij :

Mediterraanse vissoepen en stoofpotten, geroosterde vis

Home Recepten