Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Libanees eten-Thuis en uit.

Boeren en herders zijn al vlak na zonsopgang hard aan het werk; winkels en kantoren gaan meestal om half negen open. Dit is de lichtste maaltijd van de dag en bestaat meestal uit labneh (een soort kwark) met khoubz (Arabisch brood). Olijven, dadels, vers fruit, honing en noten staan ook op tafel. Mensen op het platte land eten soms een kom ful medames (kleine bruine tuinbonen), of gebakken of hard gekookte eieren.wordt tussen 13.00 uur en 15.00 uur genuttigd en is soms de hoofd maaltijd van plattelandsbewoners, maar is meestal een beperkte selectie mezze met verse khoubz. In Beirut en andere grote steden is het aantal snackbars snel gegroeid; zij bieden vaak uitkomst aan mensen die op kantoor werken.is, voor de meeste Libanezen, de hoofdmaaltijd van de dag, die met de hele familie wordt genuttigd. Hij wordt tussen 20.00 uur en 23.00 uur gegeten en bestaat uit een selectie mezze de hoeveelheid en kwaliteit wordt bepaald door de gelegenheid en de rijkdom van de familie-gegrild vlees of gevogelte (of aan de kust vis) met bulgur of soms rijst.Bij de middenklasse van Beirut en de grote christelijke gemeenschappen is de scheiding van mannen en vrouwen bij de maaltijden, zoals in de rest van de Arabische wereld, niet gebruikelijk. Libanese vrouwen gaan naar restaurants om te eten (en te drinken) en ontvangen thuis gemengde gezelschappen.
Van de Arabische reataurants en cafes, hebben enkele zich gespecialiseerd. Er zijn restaurants die lamsvlees en vis en zeevruchten serveren; er zijn snackbars zonder drankvergunning die shoarma serveren, banketbakkers, en cafes die mezze en arak op hun menu hebben staan.

Home Recepten