Struikelen over een streepje

De lol van het invoeren van een recept! Een tijdje geleden kom ik op het idee om de koeken die ik al een aantal keren gemaakt had op smulweb te zetten. Het zijn van die platte koeken die je in stukjes kunt snijden, met lekker veel chocolade!

Tijdens een verjaardag waren de reacties op deze koeken weer zo leuk dat ik de knop doorhakte.

Heel economisch tikte ik de recepten in in wordpad. Vervolgens opende ik een verbinding met internet, logde in, opende een “recept invoeren” venster en ging aan het knippen en het plakken.Uiteindelijk staan beide recepten in het invoer venster. Ik klik op versturen. PATS!!! Een foutmelding van heb ik jou daar! He get. Nou ja, de volgende keer beter, het zal wel druk zijn op de digitale snelweg.

Aangezien ik had geknipt en geplakt, en niet had opgeslagen, kon ik opnieuw mijn recept intikken in Wordpad. Dit keer heb ik het maar wel opgeslagen.

Ik heb het na die eerste keer nog heeeel wat keertjes geprobeerd. En elke keer PATS! Het kon toch geen file blijven? Ik heb wel enig verstand van foutmeldingen, maar deze begreep ik toch echt niet! Dus toen heb ik maar een emailtje gestuurd aan de redactie. Ik kreeg een mail terug met de tip om eerst het recept in te vullen, dan op te sturen en pas daarna de serveertip ingeven. Heb ik gedaan (wel tien keer). Wederom een foutmelding. Uiteindelijk toch maar weer een emailtje gestuurd naar de redactie.

Ik kreeg een vriendelijke email terug, en moest allerlei gegevens doorgeven. Het werd voor mij uitgezocht. De email-communicatie vierde hoogtij, er was inmiddeld een levendig contact ontstaan.

Ik heb het toen nog op allerlei tijdstippen, op allerlei computers en op allerlei manieren geprobeerd, maar niets hielp!

Uiteindelijk was ik het zat. Ik heb toen echt alleen maar de verplichte velden ingevoerd. En meer niet! En schetst uwen verbazing…. Het lukte!! Ik was blij!!! Maar goed, toen moesten de andere gegevens er ook nog bij. Want enkel aan een naam en het eerste ingredient van mijn recept hebben jullie niets! Een voor een heb ik de velden ingevuld. Elke keer een stapje verder. En elke keer tussendoor opgestuurd. Was die file dan eindelijk opgelost?Zo ook het veld voor het aantal personen. Tja, en wat zeg je dan? Het is een koek van 20 bij 30 centimeter. Tja… Hoe groot worden de stukjes. Gebruik je ze als gebakje, of gebruik je ze als koekje? Het kan allemaal, maar hoeveel personen er dan van kunnen snoepen kan ik (ook bij benadering) niet zeggen. Ik had de eerste keer besloten om een streepje (‘-‘) in te voeren. Ik heb er per slot van rekening echt wel over nagedacht. En het is wel zo netjes om dat ook aan de lezer te laten blijken (vond ik). Dus ook deze keer zet ik een streepje.

Ik stuur mijn, tot dusver ingevoerde, recept weer op en…. Jawel, PATS… Een foutmelding!

Het heeft me twee maanden geduurd, maar mijn recepten staan toch eindelijk op smulweb en, ik ben weer iets wijzer Een streepje invoeren in het veld voor aantal personen mag niet!Ik hoop dat jullie het met mij eens zijn dat de recepten deze hindernissen de moeite waard waren.
Kom maar eens kijken op mijn page. Het gaat om de Dadel-chocolade-vinger en om de room-chocohoekjes, en je kunt hier er direct naar toe klikken.
Laat me weten wat jullie ervan vonden!

Ik voel me wel een beetje pionier, maar eigelijk kan ik er wel om lachen! Ook ben ik wel een beetje trots dat ik het probleem uiteindelijk zelf heb opgelost. Struikelen over een streepje zal niet gauw meer vookomen.

Groetjes Peetje.

PS. Voor de redactie: tof dat jullie zo met mij meedachten!

5 Reacties

 1. Wat een frustraties geeft dat internetten soms he!
  Tja, wij kunnen allemaal wel hard lachen om je prachtige verhaal, maar ik loop soms ook weleens dagenlang te piekeren over hoe en waarom bepaalde dingen gaan of niet gaan.
  Leuke site trouwens en je koekrecepten neem ik mee naar mijn page.Groetjes,

 2. kan toch voor een hoop “narigheid” zorgen… Leuk verhaal.

  Groetjes, Carla

 3. hai ,viel van de stoel af,na het lezen van je gestruikel,maar gelukkig is alles toch nog goed gekomen en kunnen wij genieten van je recept
  lol verder mooie page,xxx en groetjes shanti

 4. Wij voelen met je mee. Mijn dochter Rosanne heeft hetzelfde probleem gehad met het invoeren van een recept. Rechtstreeks op SmulWeb, maar ook met een streepje bij het aantal personen. Zij gefrustreerd en ik natuurlijk na een tijdje ook, totdat ik niets anders meer wist te bedenken dan dat stomme streepje weghalen en ja hoor: klaar was Kees (nou ja, Rosanne).

  Groetjes,
  Rosanne en Anna

 5. Leuk verhaal, heel humoristisch geschreven…betekent eigenlijk dat de redactie mischien in een kantlijn zou kunnen zetten een regel in de trant van: deze tekens kunnen niet gebruikt worden..en dan oa jouw streepje!!

  Groetjes, Francisca

Geef een reactie