How to….make amandelspijs

wie houd er nou niet van zelf gemaakte koeken, spijsbroodjes ect ect.
om dit nog lekker te maken kun je je eigen amandelspijs maken.
Let wel je moet er wel de tijd voor nemen, want het amandelspijs moet wel enkele weken rusten of te wel rijpen, maar dan heb je ook wel iets heel lekkers.
Maar hoe maak je dat? nou hier mijn beste basisrecept. 500 gr. gepelde amandelen
500 gr. suiker
3 eieren
1 theel. citroenrasp
1 el citroensap

Ik maak altijd lekker veel want wat ik niet gebruik kan ik nog weken bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.
Ik haal altijd gepelde amandelen maar als je nou amandelen hebt
die nog niet gepeld zijn, week je ze los in kokend water. Spoel ze vervolgens af, zodat de velletjes gemakkelijk loslaten. Laat de amandelen voor gebruik dan wel erg goed drogen.

Maal de amandelen met de keukenmachine of amandelmolentje fijn tot amandelpoeder ontstaat.
Doe het citroensap, de suiker, het losgeklopte ei en de citroenrasp erbij. Meng het goed door elkaar en maal de massa daarna nog een keer.
Dek de amandelspijs goed af in vershoudfolie en laat dit enkele weken rijpen.
Na een week kun je de amandelspijs prima gebruiken voor je eerste speculaas of gevulde koek of andere heerlijke recepten.

veel plezier met dit recept.

2 Reacties

  1. Bedankt voor dit artikel. Ik maak graag kerststol en nu kan ik lekker eigengemaakte amandelspijs erin doen. Groetjes, Margrit

  2. Ik neem je artikel mee. Het zal zeker gauw een keer van pas komen. Groetjes, Hermien

Geef een reactie